31 januari

Jag försov mig i morse och därför har hela dagen varit upp och ner. Jag missade min andra tid för ryggundersökningen (eftersom jag även missade första) så nu måste jag boka en till tid. Det betyder fler samtal och sms från skolsköterskan.. yeey! Inte.

Världens godaste saft: Bob Mixx Jordgubb+smultron+kiwi.
Less sugar, more fruit!!

Dagens låt: Teddy Geiger - Night air

Alla Hjärtans dag är den 14 februari, men eftersom vi har friluftsdag den dagen så ska skolan fira Alla hjärtans dag den 9 februari, med gratis kramar och rosförsäljning med mera.

Alla hjärtans dag är inte så jättespännande precis.

30 januari

I am not afraid to keep on living
I am not afraid to walk this world alone
Honey if you stay I'll be forgiven
Nothing you can say can stop me going home
My Chemical Romance.

Nu ska jag gå och läsa min nya bok, "Jag väljer livet" av Sabine Dardenne.
Och kanske plugga lite matte. Fast det är så tråkigt och jag förstår inte hur man förenklar dom där dumma x och y-talen.

Lyssnade på en Håkan Hellström låt i dag på väg till skolan, när jag gick över perrongen. Mitt Gullbergs kaj paradis. Sjunger han "bland rostiga cyklar" eller "där måste jag cykla" ? Det första vore ju mest logiskt med tanke på vad han sjunger sen, "gummidäck och fabriksfasader krossat glas och av avloppsrööören"

Jag skulle mycket hellre vilja ligga i en solstol vid poolen på ett hotell nånstans långt bort. Sol och bad... färgsprakande drinkar, glada ansikten. Ligga i solen, läsa en bra tidning, bli härligt brun... Åååå jag vill åka till Grekland! Eller Florida, fort lauderdale..

Back to reality.


29 januari

Jag vill att det ska bli februari! Det är mycket bättre än januari.. på något vis.

La Roccas "Sketches 20 something" är också bra. Och Patrick Park's Something pretty. Och Teddy Geigers For you I will. I'm a tedhead duuh.

Varför finns inte såna good-looking boys på riktigt???

Eller dom finns väl, men det gör dom inte mer verkliga för det.

Det verkar inte bli mycket vettigt skrivet här i kväll. Hmm..
Men jag pratade i alla fall med min kusin S i dag. Och träffade M. Och pluggade en hel timme matte inför provet på onsdag. Haha!

Nu ska jag sova. Får se hur det går, med min snuviga näsa och tunga huvud. Men vet ni vet ni vet ni! Det finns en bra sak med förkylning och täppt näsa: man kan prata franska med den rätta klangen! Det var U som sa det ;)

God natt sov gott sötnöt.

27 januari

Dagens höjpunkter:

  • Jag har tappat mitt luktsinne
  • Smak är inget jag känner för tillfället
  • Näsan svider
  • minst 10 "atjoooo" i dag
  • Örat börjar bulta misstänksamt

Violá!

I' m a mess. Och det blir bara värre... i dag till exempel, fick jag inte gå någonstans. Det var typ sängen>datorn>sängen>vardagsrummet>köket>tillbaka till vardagsrummet. Som tur var hade vi hyrt "John Tucker must die" och bakat kladdmuffins. Men jag kan ju tyvärr inte känna den ljuvliga choklad-smaken. Filmen var bra i alla fall, såg den 2 gånger på bio. Riktig amerikansk high school, med snygga killar, cheerleaders och såklart - "tönten" som blir vacker och populär. Of course är hon ju inte en ful tönt.

Citat ur John Tucker must die
Scott: - Hey can I ask you for a favor? I'm in need of a labpartner. I was with Alex, but he got burnt pretty badly in an experiment, so...
Kate: - Oh, well, before I say yes, how exactly did he get burned?
Scott: - Well, that is open to interpretation because he will say that it was my fault, but I clearly said, "Dear God, man you're on fire. Run for your life."
Kate
: - A clear warning.
Scott: - Yeah.

Carrie: We're gonna show everybody the real John Tucker. And how we broke his heart.
Heather: It'll be like Prime-time Tucker. Hasta la vista (knäpper med fingrarna) mother fu--
Carrie: Stop... with the rhyming.


26 dagar höll mitt godislöfte. I kväll bestämde jag att jag får äta godis igen, på fredagar och lördagar. Mina första godisbitar 4 veckor blev skumgodis. Men jag fick lite ont i magen, så jag är nog ganska nöjd ändå utan godisätandet :)

Dagens låt: Beyoncé - Irreplaceable

26 januari

Jag gick till skolan i dag!! Det var inte så farligt, jag tänkte "det här klarar jag". Dom två första lektionerna ja, plus lunch. Sen fick jag superont i magen och då menar jag superont. Kunde inte stå upp liksom. Så jag åkte hem, fast E ville att jag skulle gå till skolsköterskan först. Men jag klarade mig. Too much hastabletter probably. På bussen hem mötte jag en gammal klasskompis, vi har alltid så mycket att prata om när vi ses bara sådär. Det var trevligt, och jag glömde bort mítt magont för en stund.

Senare på kvällen började jag frysa. Det var som -10 minusgrader inomhus, fast det var 17 grader. Jag fick feber antagligen. Så jag tog alvedon och nu är det varmt varmt varmt.

I dag såg jag det första avsnittet av den svenska komediserien "Hjälp!"TV4 om en psykolog och hennes knasiga patienter. Robert Gustavsson som assistenten Papa med talsvårigheter var rolig. Och Örjan vars problem var "kort stubin". Haha! Jag skrattade nästan hela programmet tror jag. Det var kul!

Sömn är bra. Särskilt om man är sjuk. Jag ska sova nu
Go' natt


God natt

Åh, ni skulle höra mig. Jag låter som en jag vet inte vad när jag hostar. En traktor kanske. Jag lär få en del konstiga  blickar i morgon, men va sjutton det får jag ingnorera. Jag måste gå till skolan!!

Om det inte vore så att jag skulle missa väldigt mycket med att stanna hemma i morgon (info om matteprov, svenska inlämning....) skulle jag gärna stanna hemma med Marian Keyes nya roman "Är det någon där?" och helsköna filmen John Tucker must die.

Har fått mitt alldeles egna H&M-kort idag! Yeeey! Då kan jag shoppa och få poäng anytime ;)
och jag har sovmorgon i morgon, alltid något. Börjar typ 10... då får jag sova till åtta!
Well, the bed is calling. Tomorrow it's friday!

Thank you and goodnight.

25 januari

I morse när jag vaknade var halsen ännu värre, jag kunde nästan inte prata. Så jag var tvungen att stanna hemma i dag. Honungsvatten, thé, halstabletter, glass... allt för att göra det lite bättre. Men det ser ut som om jag kommer åka på en riktigt dunderförkylning! Neeej....

Det blev lite film i alla fall, det är alltid kul. I dag kollade jag på Bambi, oj vad man saknar de gamla Disney-filmerna.. Bambi är tydligen inspelad så tidigt som 1942 men det bandet vi har är från 93-94.

Sen skulle jag kolla på Holiday in the sun för lite sommar och sol,  med
Mary-Kate och Ashley Olsen, men då kom min syster hem och vi började tjafsa lite och hon sa att det var hennes film, så för att undvika bråk gick jag upp på mitt rum utan filmen.

Nu ska jag gå och vila en stund och lyssna på Teddy Geiger's album Underage thinking. Och knapra på Fishermans friend-halstabletter, bara för att ICA har världens sämsta sortiment när det gäller halstabletter.
Ciao.

24 januari

I dag har jag ont i halsen. Jätteont i halsen. Fy.
Alltså var jag hemma i dag. Fast man kan faktiskt säga att jag var i skolan för jag följde i alla fall med E och A när vi skulle jobba med vårat projektarbete på valfri plats, "samla information" som det står i planeringen. Men sen började mina öron göra ont och jag hade bara en lektion på själva skolan så jag åkte hem. Såg på "Imaginary heroes", den var bra. Gripande.

Jag har fått min dagliga dos av La Rocca's "Non beliver", den är fortfarande bra. Vill köpa deras skiva!
Imogen Heap är också bra, fast inte om man lyssnar för mycket.

Here's the day you hope would never come
Don't feed the violence just run with me
Trough rows of speeding cars
The papercuts the cheating lovers
The coffee never strong enough
I know you think it's more than just bad luck

There there baby it's just textbook stuff
It's in the ABC of growing up
Now now darling don't loose your head
Cause non of us were angels and you know I love you
Yeah

22 januari

Måndag måndag måndag... blää. Det var inte roligt att vakna i morse, men jag åkte i alla fall till skolan. På grund av all snö (äääntligen!!) tog det längre tid med bussen in till Slussen men jag hann till skolan ändå. Engelska, geografi, franska och gympa. Inte så jobbigt, men måndagar är sega.

Jag måste skriva lite om i går. Min kusin M (snart 8 år) sov över i lördags, och eftersom min syster åkte in till stan med en kompis blev hon då mitt ansvar. Hon väckte alla ungefär halv tio och jag fick fixa frukosten. Vi spelade Monopol 3 gånger (Monopol Junior), sen vid tolvtiden gick vi ut på tomten och gjorde snöänglar. Jag tog med kameran i en platspåse för att den inte skulle bli blöt, men förstås tappade vi den ändå. Det var nära att den gick sönder.

Sedan tog vi pulkan och nåt slags mini-tefat och gick upp till pulkabacken! Jag älskar att åka pulka, det är såå kul! Och vem ser jag inte stå där upp på berget, nämen det är ju han! Han ser fortfarande bra ut enligt mig men jag är inte intresserad längre. Punkt.
Lite smått pinsamt är det ändå men jag tänker att jag inte ska bry mig utan bara ha kul. Sen när vi står i toppen av pulkabacken så kommer ju han och hans sällskap dit också, så jag åker med min kusin och han med en tjej nerför backen samtidigt. Men sen gick dom och vi kunde tjoa så mycket vi ville. Hahaha vi skrek "Se upp i backen 4 hål i nacken" och "jiihaaa!" och typ sånt. Kul var det. Och kallt. Sen när vi gick hem igen åt vi lunch och spelade Memory tre gånger. Jag är trött på brädspel.

Adam Brody är charmigt söt.. och nybliven singel också om man ska tro ryktena.

Nu ska jag försöka skriva klart svenskakrönikan och sen kolla på CSI:NYkanal 5 klockan 21.00.

God afton

Jag är supermätt av allt jag ätit; kakor, bullar, brownies, tårta, "lyxsmörgåsar".... men det var trevligt!
Jag och June kom riktigt bra överens. När hon gick sa hon till mig typ "thank you for being so nice to me". Fick till och med lite kärlekstips av henne, haha. Dom var rätt söta tillsammans. Då blir man lite avis! 

På tal om kärlekstips: tycker släkten att det är dags att jag får en pojkvän snart eller?!
Först fick jag i julklapp av mina (nästan) jämnåriga kusiner Kaxiga tjejers guide till att få vad dom vill ha med ett rim som gick ungefär "En flirt här o där, snart har du killen kär".
I dag så fick jag en liten present av min gammelmoster. När vi fyller år brukar alltid systern som inte fyller år få något av henne, fråga mig inte varför. Nu fick jag en annan bok. "Stora dejtingboken; en handbok i konsten att dejta lätt, rätt & roligt".

Snacka om att känna lite press...

Horoskop för tiden 11-24 januari i senaste VR

Skytten
23/11-21/12

"Du är sugen på nöjen, det är partyliv och sena nätter som gäller. Du hinner med en ordentlig flirt också. Har du ett förhållande som du är rädd om kan det vara läge att göra något roligt tillsammans för att få fart på gnistan, kanske en resa eller något annat spännande."

20 januari

Åå jag kan inte sluta lyssna på La Rocca's Non beliver. Jag kommer att lyssna sönder den.

Tydligen så kommer jag inte att få något studiebidrag denna månad för det var något med nån blankett som skulle skickas in. Så, inga pengar denna månad, dubbelt så mycket nästa månad. Jag behöver ju mitt studiebidrag liksom!

Jag har drömt om samma person i tre dagar nu... jag är ju ingen sån som analyserar drömmar direkt men borde inte det betyda någonting? Hm...

I dag ska vi ha släktkalas. Eller, "släktingkalas" som jag sa jättelänge. Hihi. Anyway, det kommer ganska många gäster, och en av mina kusiner har med sin flickvän June som inte kan ett dugg svenska. We have to talk english then.

Men nu måste jag gå. Jag har fått migrän (igen!) och gästerna kommer om 40 minuter.
Ha en fin lördag!
See you later.


19 januari

Jag gick en promenad för att få lite frisk luft, och under tiden började jag tänka bra saker om mig själv, typ   att jag är tuff, ser ganska bra ut, och är ganska cool... ;)

För att få dagen att gå när man är sjuk (förutom att ligga i sängen, läsa och titta på tv) är det ett väldigt bra tidsfördriv att surfa på internet. H&M:s nya Divided-kollektion "Beauty and the Geek" är så häftig!

Min syster fyller år idag.. 14 år - fjortis! Haha.
Grattis på födelsedagen!


Hjärta och smärta

Lyssnar på La Rocca - Non beliver. So good. Gå in på deras myspace och lyssna.

Jag mår inte så bra för tillfället. Vill bara vara i mitt rum, isolerad från omvärlden ett tag. Men hur skulle det fungera? Förr eller senare måste jag ju gå till skolan, prata med folk. Men inte i dag.
Nej just det jag måste vara på gymmet om en timme och tjugo minuter - möte med medlemstränaren! Får väl lämna mitt lilla bo för en stund ändå.

Lite bra mår jag. Läste precis igenom hela min blogg, allt jag skrivit. Lyssnade på Coldplay's "Swallowed in the sea" och läste kommentarerna från 7 december. Läste kommentarerna från han som var "typ kär" i mig. Och blev blev varm hjärtat. Glad.
Det finns någon där ute som tycker om mig. Kanske han gör det fortfarande? Eller så är det bara bluff och båg alltihop (jag är ganska lättlurad) men ändå, jag blev glad.

18 januari

Fear, it has its place
Folded in squares squarely
Tucked in the back pockets of all minds
And yes it’s reckless to laugh
Pointless to decide
Just let your world collide with mine

Hade en bra dröm i natt, men som vanligt var det bara en dröm. Men den var verklig. Nästan. I drömmen tänkte jag att jag skulle skriva om det som hände (i drömmen fast jag trodde att det var verklighet) här i bloggen, hur jag skulle skriva funderade jag på i drömmen. Men det var ju bara en dröm, så jag har inget att skriva.


Det känns som att jag springer ett maraton. Jag springer och springer, ramlar och ramlar, men lyckas ta mig upp. Jag ser mållinjen. Nästan där. Jag ramlar och denna gång lyckas jag inte ta mig upp. Jag ligger på marken, kan inte resa mig, alla springer över mig. Tillplattad.

Jag vill också vara en plågad konstnärssjäl. Som möter en plågad idrottsman. Eller åtminstone en konstnärssjäl. Vill jag vara.
 

17 januari

I dag har varit en bra dag. Sovmorgon till halv nio, började 11 och hade två lektioner. Efter skolan åkte jag till gymmet. Har inte varit där på en vecka så det var härligt att träna lite. Kände igen 6 eller 7 personer, alla lika gamla som mig eller ett år äldre. Dessutom går alla utom en på min skola. Ska jag behöva sminka mig på gymmet nu också? :s

Jag har väntat typ en månad på att dom ska ge ut vinnarna till den där OC-tävlingen Kanal 5 hade. Man skulle vinna ett jättestort OC-pryl-paket om man kom på 1-10 plats och ett OC-soundtrack + tvål om man kom på 10-20 plats. Jag hade alla rätt på frågorna och satt och filade på motvieringen jättelänge och tänkte "jaa jag kanske har en liten chans ändå". Som sagt har jag nu väntat i en månad på svar. Gick in på kanal5.se.. spänningen steg.. trumvirvel. Ögnade igenom listan. Nej, mitt namn var inte med. Men det stod att dom inte fått tag på tre vinnare av 1-10 priset och tre vinnare av 10-20 priset, så kanske kanske har jag en liten chans ändå. Fast nja skulle inte tro det, om jag hade vunnit hade dom nog kunnat hitta mig ganska enkelt. Jag ska aldrig ställa upp i såna här dumma tävlingar igen! :(

Jag har inte ätit godis på 17 dagar nu!
Inte en endaste godisbit, ingen choklad, inget lösgodis, inget godis alls!! whooho :P

I kväll är det säsongspremiär för OC. Kanal 5 klockan 20.00.
Don't miss it!


14 januari

I dag är en sån där riktig tråk-söndag, igen. Det är svårt att få söndagarna att bli roliga när man går runt med den här imorgon-är-det-måndag- ångesten. Kvällen har varit trevlig dock, vi åt grillad kyckling med potatissallad och cola och tittade på One tree hill.

Jag fattar inte hur jag ska orka med skolan, vill bara att det ska bli sommar och sol så att jag kan få mina första slutbetyg och åka till London och känna mig riktigt engelsk! Men det är typ jättemånga månader dit... ett halvår. London ear neara. Javisst. 

Jag vill inte.

Because of you
I never stay too far from the sidewalk
Because of you
I learned to play on the safe side
So I don't get hurt
Because of you
I find it hard to trust
Not only me, but everyone around me
Because of you
I am afraid

I lose my way
And it's not too long before you point it out
I cannot cry
Because I know that's weakness in your eyes
I'm forced to fake, a smile, a laugh
Every day of my life
My heart can't possibly break
When it wasn't even whole to start with

Because of you

"Come on everybody, let's party!"

Klockan är ungefär halv tio denna lördagskväll och jag och min familj går ut mätta och belåtna genom Kungshallens portar. Far min påpekar att det är ovanligt tomt där vi är för att vara en lördagskväll. Han börjar snacka engelska och säger "Stockholm is no fun!" och när vi går över torget utan för SF-biografen utbrister han "Come on everybody, let's party!". Högt. Skratt hörs från ett gäng som hänger vid  konserthusets trappa.  "whohooo! let's party!" svarar dom. Jag och mor skrattar så att vi inte kan gå ordentligt och slutar inte förrän vi kommer ner i parkeringsgaraget. Varför göra 70 sit-ups på gymmet när man kan skratta sig till smärtgränsen? Samma fettförbränning! ;)

Ibland är han så pinsam att man inte kan låta bli att skratta.

Vi såg Göta Kanal 2 på bio, med hela svenska skådespelareliten. Den var faktiskt helt okej, speciell. 4 av 5 får den i betyg.

Hör att mamma och min syster sjunger SingStar i vardagsrummet. Det låter lite.. sådär. Bäst att jag går ner och visar hur det ska låta! ;) :P

See you later alligator.

Halv tolv

Läste precis en krönika på www.punktse.se skriven av Linnea 14 år. "Den ultimata fjortisguiden" kallar hon den. Ja va ska man säga? E, A, V, T och E: Tack för att ni finns!!

Godnatt.

12 januari

Jag är helt sjuk trött alltså, det kändes som att jag skulle svimma i dag i skolan. fem lektioner på 7 timmar... wooh!
 
Åt lunch på Björnes med T,V, A och E. Björne himself sa att han tyckte jag pladdrade på väldigt mycket i onsdags när jag åt där med E och A. Jo, i onsdags ja! Då tog jag choklad efter maten, det var liksom gratis om man tog dagens. E och A tog "Choco-milk" men jag tog bara "Choklad".  Jag blev hur flummig som helst! alltså typ fnittrade hela tiden och sa bara vad som kom upp i hjärnan.. skojade lite om att "det måste varit nåt i den där chokladen!" och så när vi träffade T i dag sa hon "man blir flummig av den där chokladen.." Hon också! Skumt... men vi tog choklad i dag ändå. Och så satt vi och skojade om det hela lunchen. Eller, alla tog "Choko-milk" utom A hon tog "Choklad" och jajamensan hon fnittrade jättemycket sen på svenskan. Haha

Såg Top 10 Pink på MTV för en stund sen. Pink är cool.
Gillar hennes låtar "Who new" "U & ur hand" och "Nobody knows" som jag såg videon till nu i dag.

Ikväll blir det en tv-kväll. CSI Classics, "Star stories", Blue Murderer, Let's dance....mig gör det inget, jag orkar nog ändå inte så mycket annat ikväll. Och sen är ju jag en tv-nörd också. ;)
 

11 januari

I dag var jag trött trött trött... varför måste vårterminen vara hela 22 veckor lång? Blää. Jag var som sagt trött och så blev jag knäpp när jag såg en jättesöt kille på bussen som E känner. Hahahaahhaha jag blev helt vimsig (om det finns ett ord som heter så men nu finns det det iaf i johannas ordförråd).
 
Jag tänkte precis på att jag måste städa mitt rum i dag. Det säger jag varje dag till mig själv men jag måste nog göra det för det är dammigt och rörigt och behöver städas.

Och så då tänkte jag på en till sak. Jag var sjukt pedantisk när jag var liten. Lilla Fröken Ordning, typ. Kommer i håg en gång när jag hade en kompis hemma hos mig, jag var väl typ 9-10 år (är jättedålig på att uppskatta hur länge sen vissa händelser ägde rum) och hade ett ljust ganska rangligt skrivbord i ena hörnet av mitt rum då. Bl.a hade jag en glittrig ask på bordet, bredvid min blomma som jag fick när jag flyttade in där jag bor nu och hade inflyttningskalas sommaren 1998. Iaf, på asken hade jag en McDonalds-leksak stående, hästen från den där filmen, vad heter den nu igen.. jo men den där filmen med en cowboy rymdgubbe och potatis.. leksaker! Leksakerna som blir levande och typ "förklarar krig" mot familjen. Men vad heter den? Något med Toys... Anyway, när min kompis var hemma hos mig skulle hon röra allting, jag hatade när folk skulle pilla på alla mina grejer för jag hade superordning i mitt rum. Hon tittade på hästen (som kunde spela 3 olika melodier btw) och tog upp den, sen la hon den bredvid asken - inte på. Jag blev sur och flyttade tillbaka hästen till asken och lite senare gick jag ner till mamma och sa "mamma hon kollade på min häst och så ställde hon inte tillbaka den där den var". HAHAHAHA hur pedantisk får man vara egentligen? Några år senare kom det fram att denna kompis hörde när jag "skvallrade" för mamma. Jag fattar inte att jag var så jättepedantisk. Men det finns det fler som är, Robert Gustavsson till exempel. Oj vad många minnen som kommer upp. Till exempel den där blomman kommer jag exakt i håg vem som gav mig den, och att den aldrig växte särskilt bra.
Jag ska gå och städa mitt rum nu.

Veronica Mars - 20.00 Svt2

Our eyes - Teddy Geiger

You seem so afraid
Afraid you’ll regret
Regret getting closer and connected to me
And I feel like that to but I'm scared,
Scared you’ll leave while you still feel you can
So i'll just wait and see
So i'll just wait and see, and see
Let our eyes say words we’ll leave unspoken
While were trying to be careful
And words can be so confusing while were trying to be careful
But not to careful

Fear, it has its place
Folded in squares squarely
Tucked in the back pockets of all minds
And yes it’s reckless to laugh
Pointless to decide
Just let your world collide with mine
Let’s not wait and see
Let our eyes say words we’ll leave unspoken
While were trying to be careful
And words can be so confusing while were trying to be careful
But not too careful

What’s the average number of times people feel this way in a lifetime
Lets not waste more time

Let our eyes say words we’ll leave unspoken
While were trying to be careful
And words can be so confusing while were trying to be careful
Not too careful
Not too careful

10 januari

"Sk(r)atta dig lycklig"

I dag har jag tränat, såg en jättesnygg kille med världens charmigaste finaste gulligaste leende på gymmet!
Har lyckats både träna och äta bra i dag. Nu kanske jag kan räkna lite matte också (ligger efter) när jag lugnat ner mig från mitt nervösa sammanbrott...hehe.

Det är exakt 6 månader kvar tills min efterlängtade Londonresa! Yeeey ;)

9 januari

Hej skolan, hej alla perfekta människor, hej stökiga skåp.

Jaha då var man tillbaka till skolan då. Vi skulle visst ha kriminologi hela dagen men det blev inställt så det var bara att åka hem igen. Åt lunch med far min på McDonalds, tog pommes frites fast jag egentligen skulle hålla mig borta från friterade potatispinnar med massa fett och salt. Förvånadsvärt nog så var det inte särskilt gott.

9 dagar utan godis, även om det finns en chokladkaka i kylen som skriker " ät mig! ".

I går hade jag den värsta migränen på länge. Fanns inte så mycket mer jag kunde göra än att ta en huvudvärkstablett, släcka alla lampor, fixa med persiennerna, stänga dörren till mitt rum och lägga mig under täcket i sängen i mitt mörka rum en halvtimme. Sen kom mor min hem med ett par nya byxor till mig, hittat på rean på BikBok, svarta med dragkedjor på fickorna. Snygga är dom. Fast jag behöver lägga upp dom sisådär 15 centimeter ;)

Jag längtar till sommaren!  Idag såg vi att våra syrenbuskar börjar få gröna blad. Bara knoppar än så länge men ändå - det är liksom januari! Helkonstigt...

Klockan är bara två haha! Jag har ju ledigt en dag till :D undrar vad jag ska göra nu? hmm.. kanske kolla film? Om jag hittar nån bra här i huset som jag inte sett på länge...
Ciao ciao

8 januari

Jag har ett brännsår på armen. Det svider

I dag gick jag upp 9:05 (igen). Jag skulle på spinning (igen). Så jag åt frukost och bestämde mig för att gå en 20-minuters promenad. Det har jag inite gjort på länge och det var härligt. När jag kom hem igen packade jag väskan och gick ut till bussen. Även om gymmet ligger alldeles här i närheten kan jag inte gå eftersom jag har återkommande smärtor i foten. På tal om det så har jag äntligen fått en tid för röntgen, i februari.

Jag missade bussen och stod där och väntade. Sen när jag var jättenära gymmet kom jag på att jag glömt vattenflaskan (igen). Och man kan ju inte gå på spinning utan vattenflaska! Inga pengar hade jag heller (och kommer inte att ha förrän den 20 januari - tufft) så jag fick klara mig utan den. På spinningen var det ungefär 7 kvinnor, 3 män och så jag. Yeey! Jag sa till instruktören att jag var ny och då hade hon alltid ett öga på mig verkade det som för hon kom flera gånger fram till mig och sa "jättebra, men då har för starkt motstånd tror jag.. vi sänker lite. Så! Du är jätteduktig!" Pinsamt.

Sen blev jag nog lite för ivrig när jag cyklade för helt plötsligt släppte foten pedalen och jag höll på att ramla av. Ännu mer pinsamt. Men det var nyttig träning och instruktören var ju faktiskt snäll. Så det blev bra. På väg hem träffade jag morfar på parkeringen utanför mataffären. Han lyste upp som en sol när han såg mig!

I går såg jag "Åter till Cold Mountain" på tv3 (21.00). Den innehöll ganska mycket våld så jag såg inte alla scener, men det jag såg var bra. En hel del kända och välkända skådespelare.

Tänkte skriva lite mer men eftersom jag fick migrän precis just nu så avbryter jag här.

Au revoir!

Kväll 6 januari

Min kusin M är här och ska sova över.  Vi tittar på "Dieselråttor och sjömansmöss" den där småtokiga julkalendern som gick på tv för några år sedan och innehåller en del roliga repliker.

- "Min barndom var minsann ingen dans på oljiga ventiler"

Jag tycker mest om Trassel mé trunken, han är lite gullig.
- "Om det inte är något annat som behöver göras undrar jag om jag kan svimma av ett litet tag"
- "Trassel mé trunken, eehh... trouble with bag"

För övrigt så tränade jag i dag, och sedan stämde jag träff med M (kompis) på McDonalds. El Maco Chicken med minimorötter och medtaget Evian-vatten, det var min lunch. Sen åt vi varsin McFlurry med Annas pepparkakor-kross i. Mums!

Har redan upplevt min andra godis-prövning. Far och syster skulle åka och köpa godis och lyckades nästan övertala mig att tänja på gränserna för godislöftet till att äta godis, men bara på lördagar. Och det var nära att jag åkte med och köpte godis för att jag då vilje välja själv. Men jag kände faktiskt att jag inte var godissugen. Och så började jag tänka på alla dessa konstiga ämnen godis egentligen innehåller och vad det är gjort av och hur illamående jag blir när jag proppat i mig allt godis och... usch. Thanks, but no thanks.  

Jag måste klippa mig snart. Hittade massa trassel i håret idag och jag är inte rädd för att slita och dra. Så borde jag ju inte göra det är inte alls bra för mitt hår och ont gör det också. Sen hittade jag en stoor tova som jag fick klippa bort. Snyft.

Nu ska vi fortsätta titta på "Dieselråttor och sjömansmöss", sen senare ikväll blir det nog Beck.
So long friends!

Nothing in this world could stop me today

Glad och lycklig. Och snygg är jag också! Confidence...
Nu ska jag åka till gymmet och träna.

Paris Hilton - Nothing in this world

6 januari

Idag gick jag upp tidigt, klockan 9.05! Bara för att jag skulle på spinning. Sen efter frukosten ändrade jag mig för jag kom på att det kanske inte är så bra att inte ha tränat på ett tag och så bam! börjar man träna jättemycket. No good.

Igår var en av dom bästa dagarna på länge. Tjejerna hade filmkväll! Det var alltså hemma hos mig och jag fixade allt inför kvällen. Jag vaknade typ elva, sen var det lite stressigt fram till fem (tiden som gällde för filmkvällen) men som den tidsoptimisten jag är märkte jag inte det förrän kvart i fyra när jag fortfarande stod med dammsugaren i handen och hade inte städad färdigt.. Jaja, jag hade i alla fall ordnat så att familjen skulle åka till mormor och morfar under tiden för filmkvällen. Nähe, då blev det massa tjafs och skrik och slå i dörrar. Så dom hann inte gå innan alla gäster kom, och mamma skulle ju stanna och hälsa på alla. Men till slut kom familjen i väg och jag kunde ta emot mina gäster. Det var E, A, T, V och E. E och A hade med sig en jättefin blombukett som jag glömde att tacka för. Så nu säger jag tack så mycket.
Det märktes att alla var på bra humör.

Så kunde filmkvällen äntligen börja. Vi hade popcorn, chips,ostbågar och jordnötter. Släckte granen, drog ner persiennerna och tände ljus. Första filmen var Strandvaskaren, en svensk thriller. E satt bortvänd från tv:n och höll ett krampaktigt tag om A. Jag och V blev så räddda att vi satt och kramade sönder varandras händer (okej lite att överdriva), E flyttade från ensamma fotöljen och gjorde plats åt sig själv i tresits-soffan. T var den ända som var modig och tittade koncentrerat på alla scener i filmen "fy vad äckligt" sa hon dock ganska ofta. Och så skrek ju allihopa högt då och då. Jag tycker att den var bra, lite läskig men inte så att man tittade bort hela tiden.

Sen var det pizza time! Många pizzor blev det, det såg ut som en riktigt fin buffé när alla pizzor var klara. Då stängde vi av tv:n, tände granen och lyssnade på NRJ på radion medan vi åt och snackade.
Nästa film var Temptation Island vars orginaltitel var "Lovewrecked" men någon hade visst betämt sig för att ändra titeln när den gavs ut i Sverige. En ganska löjlig tonårskomedi med Amanda Bynes, men den låg ju 1:a på komedi-toppen i videobutiken...  Till den filmen hade vi godis och ostbågar. Jag som inte får äta godis lyckades faktiskt hålla mig till ostbågarna. 6 dagar utan godis, jag är stolt! haha.

Det blev en del foton också, det är kul att det här gänget tycker om att bli fotade (och larva sig) för då blir det roligare! :D
E var tvungen att åka halv elva, sen var det bara 5. Jag dukade fram glass och och strössel och chokladsås och fast alla typ sagt "nej tack" innan så tog alla av glassen och strösslet och chokladsåsen, förutom E. A var smart och la en klick chockladsås i botten av tallriken och la sen på vanlijglass och sen lite mer chockladsås, och strössel. Gott var det!
Tio i elva gick vi alla ut och väntade på bussen och sen var kvällen slut. I had the greatest time you know!

Nästa gång ska vi gå på Laserdome (?) eller bowling eller bio eller stripaerobics (du får förklara det där E...) eller The Wave-party eller ha en till filmkväll. Och i sommar ska vi basta hos E!

fötter



Precis innan alla gäster kom ringde det på min mobil (en finfin Sony Ericsson K610i röd) och jag visste att det skulle göra det så därför hade jag den i fickan, och när jag tog upp mobilen för att det ringde tappade jag den i golvet så att den gick i tre delar. Det här är andra gången det händer och han som sålde mobilen sa "Den här är väldigt stöttålig och går inte sönder om man tappar den, jag vet för jag har en sån själv." Jaha men min har ju gått sönder två gånger när jag tappat den. Fast den fungerar fortfarande så den kanske kan gå sönder, men inte gå sönder så att den slutar fungera.

Dagens låt: Possibilities - Teddy Geiger

Nu har far min bokat resan. Vi åker till London den 10 juli! Jag är så glad, det är som en dream goming true. Jag måste börja spara pengar!

Så snart jag får pengar ska jag köpa nya byxor, klippa och tona håret, köpa OC-boxen sösong 2... vänta lite. Hur ska jag då kunna spara pengar till London? Hmm..

Jag får lösa det där när det blir ett problem. För i dag har jag inga problem. Inga bekymmer. I dag är det lööödag!

Ciao

4 januari

Cassie - Long way 2 go

3 januari

I går var jag i stan några timmar med marjott och shoppade. Vi hittade en del saker (kläder skor accessoarer). That girl knows how to shop! Vi köpte yoghurtglass - fettfri, men vem vet hur mycket socker den innehåller.

Citat ur Martina-koden av Martina Haag:
"Ärligt talat är det väl mer som om en stor häst som har legat död i flera veckor plötsligt rör lite på ena örat. Och att det sen visar sig att det bara blåste lite på örat. typ så mycket rullar det på med min skådiskarriär."

Haha. Martina Haag är en av mina favoritförfattare.

Hittade lite gamla OC-avsnitt inspelade på band, från säsong 3 tror jag. Det är de avsnitten som Johnny (Ryan Donowho) är med i! Yaay ;)

Måste gå nu, ska snart träna. Ciao ciao

1 januari 2007

Bestämde i natt att jag skulle "analysera" hur mitt år har varit, men det var jobbigt så jag gav upp efter en stund. Istället gick jag och la mig och tänkte på vilken härlig dag det skulle bli i dag. Sova så länge jag vill, äta frukost, gå till videobutiken och hyra "Stolthet och fördom", bädda ner mig i sängen med filtar och kuddar och jordgubbarmedgrädde-thé, kolla på "Stolthet och fördom", "Bridget Jones dagbok", "Moulin Rouge" och OC-boxen. TV hela dagen och inga krav!

Men så blev det inte, för M ringde. Så nu ska vi på bio om en stund, "Stranger than fiction" tror jag. Det blir kul! Får ta den där bara-tv dagen någon annan dag.

I dag är det den första dagen på det nya året. Tjoho!
Mina nyårslöften blev som sagt Inget godis på ett år och Träna träna träna. Nu när jag fått medlemsskap på det där gymet måste jag ju börja träna! Fast jag vaknade med jättejätteont i halsen och då är det ju farligt att träna, man kan få nån obehaglig inflammation. Nej, jag får ta det lite lugnt i början.

Dagens låt: Imogen Heap - Speeding Cars

See ya!