Konsten att blogga

(Det här inlägget är way out of place och personligt. Twilightböckerna och "Är detta en människa?" av Primo Levi får en att börja fundera, för mycket kanske... here we go)


Att läsa igenom sin egen blogg, det får en att tänka. En del saker kan jag konstatera:

1. Jag är knäpp, konstig, wierd, udda... allt det där =P
2.
I början av mitt bloggande gick jag helt efter vad jag trodde var "rätt" att blogga om och hur man "skulle" skriva.
3. Ibland har jag varit fyndig - jag kan sitta och skratta åt vad jag har skrivit och hur jag skrivit det  =P
4. Jag var (är?) way to personlig. Framförallt under 2006/2007
5. Jag påverkas superdupermycket av vad folk tycker. Det visste jag redan, men att det skulle bli så tydligt med bloggen? Det är är ju MIN blogg, som handlar om MIG, jag skriver vad jag vill.. men ändå bad jag om ursäkt för att jag "åt för mycket pizza" eller "tog ett dåligt kort" eller andra saker jag tog åt mig men borde ignorerat.
6. Även om mitt liv är/har varit skit, hemskt, ett kaos till och från så märks det inte så värst i bloggen? Hmm. Bra, då vet jag i alla fall nånting om att hålla saker inom sig...(är ganska dålig på det annars)

Jag vet inte hur många som läser min blogg längre. Vet bara att ett tag var det typ 10 st, sen under pausen juni-oktober 2007 försvann alla. Efter det är det kanske 3-4 som hittar hit, om ens det.
Jag vet inte och jag bryr mig inte så mycket. Såklart det känns lite löjligt om man har 0 läsare, men det funkar också.
Jag får skriva ner händelser och läsa senare, saker jag inte skulle minnas om det inte fanns här, dela med mig av nyheter från kändisvärlden, och så klart få fram min lilla modebloggar-wannabesida.

Mycket minnesvärt som hamnat här är delar av konversationer, ögonblick med människor, kändisar jag funnit intressanta och så klart dokumenterandet av USA-resan (mycket har jag redan glömt därifrån). Min favoritdel av bloggandet är att skriva ner roliga citat från verkligheten, filmer osv. Och "dagens låt": att kolla vad jag har lyssnat på och gå tillbaka och hitta musik jag glömt bort.. Det är toppen! =D

Om inte annat så kan jag i bloggen bli cool, inte en wierd nobody med töntstämpel som det är helt okej att trampa på. (Sluta stirra på mina ben för he-vete!). För jag är cool, måste bara hitta dit och inse det. Cool = Folk som Pink, Katy Perry och Hayley Williams (från Paramore) - gryyymma tjejer med självkänsla och attityd. Det är fett braaa!




Rock on!
xD ;) =P

Yours truly
//Johannanas

Skojsigt


Robert Pattinson var på Oscarsgalan igår =)
På röda mattan pratade han om de kommande Twilight-filmerna.
New Moon ska ju ha premiär 20 november i år och nu har dom satt ett eventuellt datum för Eclipse; juni 2010. Wow!
I övrigt så vann Heath Ledger ett pris för "Best Supporting Act". Det är inte många som vinner en Oscar ett år efter sin död.
Ett bevis på hur saknad han är? Och Ben Stiller presenterade ett pris tillsammans med Natalie Portman, men han var "utklädd" till en superskäggig Joaqin Phoenix.... haha xD

Äntligen äntligen äntligen
har jag köpt Breaking Dawn, fjärde och sista Twilight-boken. Den är i storpocket och över 800 sidor (tror jag) så den är lite klumpig. Men nu får jag äntligen läsa det som alla pratar om! Har hört/läst många som säger att det här är den bästa delen, och att man får svar på alla frågor... Spääänanndeeee!

I Pocketshop-butikerna finns ett litet bord med vampyrtema där man kan hitta hela Twilight-serien, Stephenie Meyers andra bok (The host), den svenska vampyrromanen Låt den rätte komma in och lite andra vampyr-böcker... Bland annat
en serie som verkar spännande, House of Night. Om en 16-årig tjej som blir vampyr och tvingas byta skola till ett high school för vampyrer. Det har alltså ingenting med Twilight att göra och är helt andra författare, men fortfarande det där tonårsvampyr-temat. Det finns 6 böcker totalt än så länge, de tre första har släppts i Sverige: Marked, Betrayed och Chosen. Coola omslag dessutom! Dom ska jag läsa.

Dagens låt:
Kelly Clarkson - Don't Waste Your Time


Bra kväll för TV; Chuck och 2 1/2 män. Humor! Kanske lite popcorn till det, det är ju ändå sportlooov! ;)


Vinter

Nu är snön här igen! Det är bara februari och det är ju vintermånad, men vädret ändras hela tiden från -10 till slask till sol till regn till 10 minus till snö till slask till is till snö... bläää. Och nu är snön tillbaka, ett stort vitt täcke på mark och träd och hus.

Här är två bilder jag tog ute hos T i tisdags. Har precis upptäckt macro (eller micro?)-funktionen på min annars enkla kamera = mucho roligare att ta foton =)

 

Satt och lyssnade på Paramore via Youtube (hittar bara fler och fler låtar!) och klickade mig vidare till:

Hey Monday - Homecoming
- Det får bli dagens låt!

xoxo
Johannanas


Ledig Tisdag

Ledigt idag.. Jihooo! Spenderade dagen hos T, tog fina foton i vårvinter vädret och drack thé, några bastade också. Lite roligt sammanträffande var det att nästan alla där - 8 människor - var helt lost på Twilight! (Ja man kan älska Twilight utan att behöva tänka på/prata om det 20 timmar om dygnet - reminder to myself =P). Jag blev lite förvånad för det var både folk jag känner bra och mindre bra där, men vi snackade alla om Twilight! haha =)

Senare på eftermiddagen/kvällen var det meningen att jag skulle plugga. Men det var så deprimerande så nu har jag gjort absolut ingenting sen fyra-tiden i eftermiddags. Hit eller Shit? Shit.

Dagens låt: (vacker och tragisk)
Evanescence - Bring me to life

Wake me up inside
Call my name and save me from the dark
Bid my blood to run
Before I come undone
Save me from the nothing I've become

Cool parodi på Twilight

"The Hillywood show" (som mest imiterar roller som Johnny Depp gjort) har gjort en parodi på Twilight. Riktigt bra är den också! Dom har satsat asmycket på kostym och repliker, allt är jättelikt riktiga filmen. Men ändå är det en parodi! xD De bästa Twilightscenerna med stora inslag av Katy Perrys låt (och musikvideon till) "Hot N Cold". Enjoy!



Helt klart helgens roligaste!

Happy Valentines day! =)

Alla Hjärtans dag - en rolig dag att uppmärksamma nära och kära eller kommersiell skit som affärerna tjänar pengar på?

Jag tycker i alla fall det första alternativet. Bara för att man inte har pojkvän behöver inte Alla Hjärtans dag bli tråkig! Man kan uppmärksamma alla man tycker om - föräldrar, syskon, vänner... vem man vill =) Det är jätteviktigt att komma ihåg att påminna alla man tycker om hur mycket de betyder för en! =D

Så, hur ska ni spendera denna gulliga dag?

På förmiddagen nu ska jag gå på en mässa för utlandsstudier och ta reda på allt jag kan om studier och arbete utomlands! (USA eller England är mest intressant!) på dagen och på kvällen ska det bli flmkväll här hemma!

Oj, måste visst springa till bussen nu.
Happy Valentines Day!

Dagens låt:
Metro Station - Kelsey




   
bild www.evykort.com

Gott och blandat

Tiden går så fort, veckorna passerar med växlande fart (ibland sniiiigelfart och ibland sportbilsfart) men ändå går det så fort. Om 4 månader tar vi studenten! Whoohoo! Buuhää! Wohoo!

Superduper läskigt och superdupercoolt

This is my dream, det här vill jag verkligen göra, absolut om typ 1 år. 2-3 månader där, det skulle vara perfekt!


Har fått låna Förhäxad på dvd av M. Hon är ett äkta Förhäxad-fan, och jag kollade på serien typ kl 2 på nätterna på jullovet. Då sa hon att jag kunde låna dvd:erna av henne istället. Men, jag var lite seg så nu hade hon lånat ut första 4 säsongerna till en annan. Då valde jag säsong 8, istället. Sista säsongen ja, men det är den enda jag inte sett nåt av. Så nu kan jag kolla massa Förhäxad varje dag! (och behöver inte va vaken till 2 på natten). Faktiskt så ska jag se ett avsnitt nu, innan sovdags. Coolish!

Dagens låt:
Katy Perry - Hot N Cold

- Alla har bloggat om det, men Aftonbladet skriver att Forever 21 letar lokaler i Sverige... Wiihoo! Hoppas hoppas!

Metro Station

Metro Station är ett band med fyra killar (bla Miley "Hannah Montana" Cyrus brorsa) som spelar musik som är typ pop-rock-synt, grymt bra!

Har lyssnat på dom en del via Youtube ooch Myspace men dom är inte så kända här i Sverige.
Imagine my surprise när jag bläddrade igenom dagens Metro i fredags under lunchen och hittade att Metro Station spelar söndag 8 februari kl 21.30 på Debaser Slussen. Jag rusade genast till en dator och kollade upp biljetter. Det var  biljetter kvar och kostade endast 195 kr st. Smsade M och frågade om hon ville gå och allt såg ljust ut. Tänk att få stå där och höra "Shake it" och "Seventeen Forever" live, hoppa upp och ner och skaka på huvet och bara glömma alla bekymmer!
Men, senare samma kväll ramlade jag pladask ner från mina underbara små musik-moln när jag kollade upp biljetterna igen och såg att det var SLUTSÅLT! Buuhuuu.
Så, det blir inget Metro Station för mig ikväll! Shit happens alltså. Verkligen, det hade varit superkul, och biljetterna var inte alls dyra! Menmen.

Här är i alla fall en del av deras grymma musik:
Metro Station's Myspace
Enjoy!


Dagens citat (taget från Sprite-reklamen i Gymnasiekalendern):
"A classroom is like a soda-fridge, the cool ones are in the back"
- Yeaah! Jag, A och E sitter alltid nästan längst bak i klassrummen, så det passar bra in på oss ;)

Dagens låt:
Metro Station - Seventeen Forever