Hejsan hoppsan i blåbärsskogen!

Ännu en vecka har gått, bara 3 veckor kvar sen e de höstlooov! =D

I veckan har jag hunnit med att måla massa och gå på konstgallerier på bildlektionerna, besökt Vasamuseet med turismklassen, köpt presenter till min kusin, och suttit barnvakt till en annan kusin!
Så nu kan jag babbla massa info om skeppet Vasa ;)

Helgen är fylld med planer men det är roligt!
- Fredag: Åka och titta på hockey med E
- Lördag: Släktkalas i Linköping (ja, igen. Nu är det min kusin som fyller 25!)
- Söndag: Introduktion på gymmet + inköp av årskort där

Och dessutom har vi kommit fram till att tjejorna (och lite killar) ska dra på en solsemester direkt efter studenten!
Jag, V, T, A, E, M + två pokvänner som livvakter haha ;)
Det ska bli askul, är redan jättepeppad!

Måste fixa lite innan det är dags att dra till hockeyn. Det är jag också peppad inför, E har sagt att hockey är roligt så då litar jag på henne =P

Tjingeling

The best damn thing

Är till slut klar med uppgiften vi fick i Socialhistoria i måndags.. har skjutit upp den tills idag, dagen innan inlämning =P
Det tog tre timmar och lite gnäll (för att jag missuppfattade hela uppgiften och hade skrivit helt fel) men den blev klar!

Jag har haft en fabulous helg hittills! I fredags såg jag på bio med A och T, "Patrik 1,5". Den finaste svenska filmen! Verkligen, det görs inte så jättemånga bra svenska filmer, men det här är en av dem! =) Både Torkel Pettersson och Gustaf Skarsgård var helt fantastiska i filmen, och han som spelade Patrik var också bra. Det var en del skratt i publiken och applåder i slutet av filmen =D Torkel Pettersson är min idol! Hahaha =P

I går sov jag läääänge, sen åkte jag, A och V ut till T och bastade i hennes nya bastu! Dom har köpt en sån man monterar. Och vi badade i havet! Halleljujah! (Eller, havet vet jag inte, det kanske bara är en insjö? Men ändå!) 20 september! Jag har aldrig badat så sent på året =P Det var kallt, men uppfriskande när man suttit i en ångande bastu ett tag. Det blev bara korta dopp och sen in i bastun igen. Vi bastade i ungefär 2 timmar och snackade som bara vi kan (massa pladder och ett antal olika samtalsämnen på kort tid). Sen stannade vi på middag, T:s föräldrar var jättesnälla och hade lagat kyckling med potatis. Sen vet vi inte vad som hände, men alla fick världens skrattanfall i typ en halvtimme xD haahhaha!

Nu ska jag ta en paus från pluggande och gå och hyra film hade jag tänkt - promenad och en film på köpet liksom!
Jag tror det blir "Dumpad" (Forgetting Sarah Marshall), har velat se den ett tag. Sen blir det Engelska C-plugg, har prov i veckan. Men det är länge kvar! ;)

Dagens låt:
Avril Lavigne - The best damn thing


Another week

I morgon är det fredag. Tjoho! Men var det inte måndag nyss? Time flies...

Till och börja med har jag fått en ny mobil! Jag har Telenor-abonnemang, och det bästa med det är att när en viss tid av abonnemanget har gått kan man få en helt ny mobil utan kostnad om man förlänger abonnemanget ytterligare. Det var precis det jag gjorde igår. Jag stod och hade valt ut 3 olika mobiler (en silvrig, en jättesnygg blå/silvrig och en röd som man måste skjuta upp skärmen för att använda knapparna).

- Den silvriga var för metallisk och en musikmobil (inte så intressant, har Ipoden)
- Den blåa ville jag ha men säljaren sa att det är mest snickare som vill ha den eftersom den tål mycket
- Den röda var skitsnygg

Det blev den röda alltså! Sony Ericsson W760.
Jag är jättenöjd, och idag tog vi massa roliga kort med den nya mobilkameran (3.2 megapixel, förut hade jag 2.0), bland annat några med roliga ramar runt som man kunde fixa i inställningarna. Jag blev en apa (haha!), E en kanin och A blev anfallen av en dinosaurie!

Nu måste jag sova, ska upp tidigt för ett möte med sjukgymnasten.

Imorgon blir det bio oxå! "Patrik 1,5" med ett litet gäng. Det blir nice, dessutom kommer det inte kosta så jättemycket eftersom vi ska använda biocheckarna vi fick av skolan efter att vi hjälpte till på insparksfesten. Mer popcorn och läsk till oss! ;)

Hare gött!

Min dag

I dag är det släktkalas! L sa igår att jag jämt är på släktkalas, hahaha. Det kanske verkar så? =P Har inte tänkt på det.. men så e det inte iaf, råkar bara ha en mellanstor släkt som gillar att fira födelsedagar =P
Nu är det farbror och faster som fyllt år, och det ska firas! Middagskalas ikväll. Det ska bli jättekul, brukar vara massa folk hos dom =) Vad ska jag ha på mig? Tror det blir dom nya leggingsen (enkla svarta, icke-nylon som jag lever i här hemma) och jeanskjolen jag köpte förra helgen (kostade 45:- på myrorna). Och så nåt linne till det! Very interesting, I know.

Dagen har spenderats som en äkta latmask, med datorn i sängen,  massa webb-tv (the hills) och lite noblesse! Mums =) Såna dagar behövs ibland.

Vi ska åka om lite mer än en timma så jag måste börja fixa mig nu! Adios

Dagens låt:
September - Cry for you

Hoppsan hejsan!

Nu är jag hemma igen. Det brukar ju vara "borta bra hemma bäst", men jag saknar faktiskt Linköping, stämningen och sällskapet. Jaja, vem vet, jag kanske är bosatt student där om några år? You never know. Fick i alla fall världens finaste sms av kusinen nu när jag kom hem, ett sånt där man kan spara och läsa dagar då allt känns jobbigt och så blir det bra igen =)

Har också många roliga minnen med mig, ni vet såna där man helt plötsligt tänker på och börjar skratta/le helt utan anledning (tror människor runt omkring). Hahaha I love sånt!
Shoppade litegranna också, 5 timmar på stan! Ja, har man en kusin som vet hur man shoppar så har man ;) Det var asroligt! Vi plockade på oss typ halva affärerna, men köpte inte lika mycket som tur var =P
Sen kollade vi på film och hälsade på en kompis till kusinen som hade väärldens sötaste 5-månaders bebis!
The only negativa saken var att mitt halsont blev till vrålförkylning med dunder och brak tidigare igår så jag kunde inte vara nära bebisen, men hon var såååå söt!

Jag måste bara säga att min kusin och hennes fästman är de underbaraste människorna! De är inte bara släktingar, utan vänner också. Med dem kan man gråta tills man skrattar och skratta tills man gråter. Hundra miljoner kramar!
Helgens uttryck:
"Nu ska de vara flafloff!" (sa kusinens fästman om att jag skulle spendera helgen hos dom, han mena att vi skulle kosta på oss att äta gott och ha kul =) )



Back to verkligheten. Veckan blir nog lugn men ändå lite halvjobbig.

- Måste skriva färdigt very very viktigt naturkunskapsprojekt tills fredag (utanför lektionstid, 3 diskussionsfrågor kvar)
- Ska handla nya skor (nej inte senaste skomodet inför hösten, I can only wear gympadojjor, very boring)
- Ska gå 3 timmars introduktionsföreläsning till att få börja övningsköra med pappsen (ett liiitet litet steg mot körkortet)
- Påbörja projektarbetet som är en 100-poängskurs och vi ska arbeta med det ett helt år (Hit eller shit?!)
- Träffa tjejorna (Ska bli så kul =D)
- Gå på släktkalas (Hipp hipp hurraaaa!)

Dagens citat: (Ur Veckorevyn nr 19 4/9 2008):
- Chris Martin, sångare i Coldplay är han som säger detta roliga =P

"Det är väldigt tröttsamt att alltid vara herr Coldplay.
Jag brukar låtsas att jag är Rihanna för en dag. Det är ett
mycket sexigare sätt att tillbringa dygnet på.
"

Hahaha! xD

Nu ska jag fixa lite inför imorgon och sen sova. God natt sov gott!

Packat och klart!

Nu har jag packat det mesta och är redo för Linköpning! Åker imorgon, det ska bli jättekul =D

Kort om dagen; var i skolan massa timmar, tre lektioner bara men alla är jäättelånga pass (1 lektion = ca 2 tim). Först var det svenska, vi läste mumintrollet-noveller, sen skrev jag massa naturkunskap i en timme (inlämning om en vecka, ett arbete vi jobbat på sen i april), åt lunch med V ,T och H, sen skulle jag fortsätta med naturkunskapen men då gick brandlarmet, det visade sig vara övning. Efter att hela skolan samlats på skolgården fick alla gå in igen och då var det bara en halvtimmes rast till sista lektionen. Läraren var sen men sen visade det sig att han var sjuk så jag slutade 2 timmar tidigare! =D wiiho!

Åkte och köpte thé till min kusin (man måste ju ha med sig nåt som tack-för-att-jag-får-komma-hit-till-er-present!) sen åkte jag hemåt, pluggade sociologi, städade, åt pannkakor, kollade på Heroes och packade!

Har förresten börjat kolla på 902010 som hade premiär i USA 1 september (tror jag), en 2000-talet verison av Beverly Hills 902010 (tv-serie från 90-talet med massa drama och tonårsintriger). De verkar helt okej =)

Nu har min Ipod laddat klart så jag säger godnatt sov gott
Bon weekend ;)

PS.
Restaurangbesöket i lördags var jättelyckat; buffé med typ kinamat, färdiglagat, sushi och så kunde man fixa egen wook som dom tillagade medan man tittade på. Jag gillade att sushin ingick i buffén, jag och E åt massor av den =) Till efterätt: friterade bananer med glass! Yum! =D God mat + trevliga människor = lyckad kväll!

Onsdag och idol-premiär!

I dag är det onsdag... orkar knappt tänka, är så himla trött. Jag vet att jag säger det ofta men nu ÄR jag verkligen det. Sov ca 4 timmar i natt, kom nämligen hem vid 1 och gick upp vid 6! Inte så kul =P

Varför var jag ute till 1 mitt i skolveckan då?
Jo, jag var med och hjälpte till på skolans Insparkfest, en grej som ordnas för alla ettor på skolan, meningen är att det ska förhindra nollning och att denna inspark ska vara ett alternativ till det. Jag, E och A stod i baren hela kvällen, bästa platsen om ni frågade mig! Vi kunde dansa och ha kul men ändå göra våra uppgifter. 180 liter läsk, 20 chipspåsar och 6-7 godislådor serverade vi och fyra andra människor. Vi hade ägnat två timmar av eftermiddagen med att lyfta bord och dra tunga lastpallar för att ordna en så bra barhörna som möjligt, och lyckades få en lite högre bardisk samtidigt som vi stod ännu högre upp. Vi jobbade från 15 på eftermiddagen till 00.15 ungefär. Festen började vid 19.30 och från och med då hällde vi upp läsk, serverade chips, fyllde på godis och hällde upp ännu mer läsk. Folk var väldigt törstiga och drickan gick åt som smör i solsken! Jag och A fick det lite stressigt där ett tag, haha =P När festen var slut var det städning som gällde, sen kunde vi åka hem, trötta och hesa.

Det blev en lyckad fest, med liveband, danstävling  och ståuppkomiker! Livebanden var det bästa, det var ett band som sjöng 70-talsdisco och det lät grymt bra (ni skulle hört rösten, vi e fortfarande very impressed!) och fotograferna tog kort på oss när vi dansade/larvade oss HAHAHA!

Idag var det dock inte lika kul, började redan 8.00 dessutom. Var rätt så vaken någon timme på morgonen men sen märktes det att man fått lite för lite sömn, idag blir det läggdags redan vid 22 tror jag..

Hur som helst var det en kul kväll! Dessutom får vi en biobiljett för att vi ställde upp, ska gå och se Patrik 1,5 år någon gång när den har haft premiär nu i september (Torkel Petterson rocks!).

Idag är det premiär för Idol 2008! Yeaah ;) Fast jag vet inte om det är värt och se, den nya juryn verkar inte så kul?
Säsongspremiären av Heroes ska jag i alla fall se, det är en cool serie. 21.00 på tv4 ;)

Nu har jag bara svamlat i detta inlägg, så blir det ibland.

Förresten så har Teddy Geiger spelat in ca 30 nya låtar, meningen är att fansen ska rösta fram 11 st som blir hans nya skiva.. man kan inte lyssna på hela men man hinner höra vilka som är bra och inte. Better Now och Sunshine Fires är två av mina favoriter =)

Nu ska jag kolla lite på The Hills och Newport Harbor och drömma mig bort lite till sol och USA!
Buh-bye