29 november

Jag har varit hemma  i går och i dag p g a yrsel och halsont och konstig hjärtklappning, men i går var en mycket bättre dag än denna. I morse vaknade jag med "domningar" i tummen, sen läppen och till sist tungan! Iaf då fick vi åka in till akuten, och jag blev värsta orolig. Det var inte kul! Dom var ganska otrevliga där och så var det någon norsk sjuksköterska somn skulle göra EKG (?) men jag fattade inte alls vad hon sa.... sen fick jag ligga i ett litet bås och vänta.. och vänta. Inte blev det bättre av att det typ bara var unga skjuksköterskor/sjukskötare där (förutom nån surig tant)  och sjukskötarna var lite snygga så då skämdes jag lite för att jag låg där ynklig och liten. Patienterna var typ bara gamlingar som snarkade jättehögt.  Totalt var vi på akuten i 5 timmar. Dessutom blev dom stackars gamlingarna behandlade så respektlöst! den svenska sjukvården var det ja...
Men hursomhelst så var det inget farligt. Troligen nån virusinfektion vilket är vanligt nuförtiden. Jaha så var det med den dagen. Kunde inte sluta jämföra situationen med Grace Anatomy men jag och far kom fram till att den svenska verisonen skulle heta "Sunes Sjukhus" och de medverkande skulle inte alls vara lika glamourösa som i Grace Anatomy. Hahaha lite kul var det.

Sen gick jag och tittade lite på H&M och Carlings, hittade en jättesöt lilaprickig klänning som jag funderar på att köpa till nyår... som julaftons-klädsel kändes den inte helt rätt. Men jag tror att den blir jättefin med ett par svarta leggins och ett silvrigt halsband. På Carlings såg jag ett par lila jeans som var rätt snygga - jag sa ju att jag måste ge min garberob lite färg. Vet inte om jag vågar gå så långt dock - färgade byxor har aldrig riktigt varit min stil. Men det kanske är dags att prova något nytt.

På väg till tunnelbanan hem (eftersom far som hade varit med mig skulle till jobbet så fick jag åka kommunalt) var jag så insnurrad i mina tankar - det blir ju lätt så när man går runt i sällskap av sig själv - och jag satte mig bredvid två klasskompisar jag såg, sa hej och berättade att jag varit på akuten hela dagen. Clearly a big minstake. Fan varför kan man inte bara vara hyggliga mot varandra?

Dagens låt: Nothing in this world - Paris Hilton.
Som dom flesta nog vet har ju Britney och Paris börjat umgås och ja jag förstår Britney, nu när hon blivit fri från Kevin vill hon leva det glada livet (hon är ju trots allt bara 24 år) men så som Britney har blivit nu är verkligen inte smickrande för hennes image. Paris Hillton tycker jag är rätt cool även om hon inte alltid är min favorit.

Nu har jag bloggat ett tag (2 veckor men det känns som en evigheeet), så vad tycker ni läsare om bloggen?

Nu ska jag duscha, känner mig rätt ofräsch efter en heldag på sjukhuset.
See ya!

För bra för att vara sant

Herregudherregudherregud.
Tack så mycket. Tack för att jag hade jättejobbigt yrsel i går och att jag blev förkyld i dag. Det var absolut värt det. Tack för att jag pluggade tidigt och blev sur på min far. Tack för att jag blev sur på min far och gick ut istället för att spela BuzzQuiz med far och syster.  Tack för att inte rev upp det där brevet och dubbelkollade att det såg rätt ut. Tacktacktaaack!

Det är för bra för att vara sant. Det var för bra för att vara en ren tillfällighet.

JAG ÄR KÄÄÄÄÄÄR! Han är dösnygg.

Great news!

Nu har jag äntligen gjort samhällsläxan och pluggat lite franska.

Bara engelskan och svenskan kvar i kväll. Fick mina omdömen mailade till mig i dag: nästan alla VG! Tjoooho! Jag måste gjort riktigt bra i från mig trots denna oro och ångest.

Om 2 dagar fyller jag 16 år (på fredag alltså) och det här skulle jag kunna tänka mig i present från TopShop... mjuka paket ska det va! Fast den där tröjan skulle vara snyggare i svart. Usch vad grå jag är! Nej jag måste måla lite mer färg i min garderob... vanligtvis är svart grått och grönt de färger som är utmärkande för min garderobs innehåll.
Nu ska jag gå ut och posta ett brev.

Au revoir!

Dagens låt är förresten My love med Justin Timberlake.

28 november

Är sjuk i dag, förkyld. Igen
Åhh det känns som att jag haft samma förkylning sen i somras! Jag som nästan aldrig blir förkyld annars.

Dagen började bra, var rätt pigg när jag vaknade och jag kunde gå ut och köpa halstabletter. Men jag har inte gjort läxorna ännu, orkar inte. Franska, samhäll, svenska, engelska. Jag orkar inte mer! Är skoltrött. The countdown has begun: 23 dagar kvar till jullovet!

Min syrra kom hem för en halvtimme sen och vi bråkade (som vanligt). Nu är hela dagen förstörd. Och jag har forfarande läxorna kvar.

Grace Anatomy 21.00 ikväll, Kanal 5. - Sjukt spännande!

Dagens låt: Give 'Em Hell Kid - My Chemical Romance

Förlåt Syster <3

Rödröda godisläppar

25 november kl 19:54 är ungefär nu.

I går var jag i Eskilstuna. Vi var på släktkalas och såg det enda övergångsstället med rödljus i Eskilstuna - inte för att det var mycket trafik där men ändå, det var där.

Träffade lite släktingar och fick tårta i håret. Och min kusin fick en James Bond kortlek som var cool som få kortlekar. Sedan bar det vidare till Hemköp där jag och pappa lekte papparazzis och jagade mamma och syrran det var jätteskoj. Det är inte många som har en sådan far! Vi fick ju en del konstiga blickar men va sjutton den bjöd vi på...
Sen åkte vi till våra kära små vänner och "crashade" alltså sov över. Vi spelade Buzz Quiz hela kvällen och svullade på chips och cola och några halvliters glass.  Dom vuxna kanske drack nån droppe för mycket för sedan låg det salt över hela bordet för "salt tar bort vinfläckarna". Sedan hade jag terapisamtal med mamma I om dagens ungdom och hon sa att jag utstrålar en viss säkerhet i mig själv, åtminstone i grunden. Och så tyckte hon att jag var jättesööt det var kul att höra. Mamma I är min extramamma. Mysig och snäll som en riktig bullmamma. Sån som bakar gooda kanelbullar.

Somnade väl halv ett på en överuppblåst luftmadrass.. zznark. Sen nästa morgon hände det inget intressant eller jo vi körde Eye-Toy på PS2 - dom där grabbarna har verkligen allt inom Playstation! Det var kul. Och sen var vi ute lite och fotade. Sen åkte vi hem. Så var den helgen slut.

Slutsats: Tjejer måste ta för sig mer - ta mer plats! Iaf jag.
Nu ska jag göra devoirs de le francais och lite annat.

- Simning på idrotten imorgon. Ångest!
Ciaaaaoo

Efter festen

När M ringde på dörren sa hon "kom skynda dig det är nåt som du måste se!" och jag följde med ut i det kalla utan jacka bara skor. "Är det äckligt?"  frågade jag (typ någon död hare eller...?) Surprise! Helt plötsligt kom J fram bakom sophuset och höll en grön tårta. Oh my god! Vilken chock det var! Mina underbara små vänner hade ordnat en överraskningsfest till miig! Till mig liksom - moi! Dom hade gjort en jätteskojig grön tårta som föreställde mig - såklart ;) - med marsipan och goodis. Det var den finaste tårtan jag sett, och god även om det inte var grädde på som J inte tycker om. Sen gick vi in och snackade massa och lyssnade på NRJ, har ju inte träffat J på evigheter så det var jättekul. Och M.. det är obeskrivligt vilken underbar kompis hon är! Sen sjöng vi Singstar och åt tårta och så vips var alla helt slut (okej, efter värsta fånga-labradoren-jakten också eftersom min hund smet) och dom var tvungna att gå hem. Men det var jättekul och verkligen en överraskning. Dom hade tydligen planerat det här typ sen i juli! Är så himla glad nuuu hihihi men nu ska jag gå och kolla på Pirates of the Carribean... eller Love Actually? Hmmm.. får tänka på den saken. Nej det blir nog piraterna!
puss hej leverpastej

24 november 2006

Hallå alla små vänner!
Jag har inte bloggat på flera dagar - har så mycket att göra i skolan. Senast i dag hade vi matteprov, VG/MVG delen. Det gick väl sådär, men på provet i onsdags som var G-delen fick jag 9/9 rätt och för G behövde man 6 poäng. Är lite stolt eftersom matte är rätt svårt...

"I'm partly somebody else trying to fit in and say the right things and do the right thing and be in the right place and wear what every body else is wearing. Sometimes I think we're all trying to be shadows of each other."
 - Go Ask Alice, by Anonymous

Det stämmer precis in på hur jag känner, liksom att jag gör allt för att bli accepterad så att det som gör mig speciell försvinner. Jag förstår inte - jag känner mig så himla annorlunda, men så illa kan det väl inte vara? Jag får ofta höra att jag är trevlig, social och omtänksam och bra på att ta hand om andra. Det är ju inga dåliga egenskaper precis. Men det räcker tydligen inte?

Dagens:
Klädsel: Jeans från Gina Tricot, grått linne från BikBok, svart kofta från H&M, halsband en present.
Låt: She - Sugarplum Fairy
Minus: Att alla bankomater typ slutat fungera bara för att alla tar ut pengar denna lönefredag.
Plus: Har hyrt Pirates of the Carribean 2.
Humor: Denna serieruta jag hittade på kylskåpet, troligen nåt mamma klippt ut från nån mat-tidning:

136631-2

En vecka kvar till min 16-års dag! Yeees ;)
Nu ska jag ringa M som ska komma hit och se Pirates of the Carribean 2!
Ciao

Nicole Richie


Den här helgen har varit lite jobbig, mycket funderingar om livet och vem jag är.
Jag är inte där jag borde vara, jag är inte den jag borde vara. Men jag vet inte var eller vem jag borde vara, bara att någonting är fel.

Lite träning och Borat the movie jagade bort dom spökena, och sen sov jag över hos M i går. Vi sjöng kareoke. "I'm a barbie girl..." och "I want it thaat way" (med Backstreet boys ni vet). Det var kul =)


Hittade lite bilder på Nicole Richie i ett gammalt skolarbete jag gjort och så såg jag en nytagen bild på henne på celebworld.com. Vilken förändring hon har gått igenom! Gillar hennes nya hårfärg, så där intensiv brun ton som jag skulle vilja ha. Jag är en naturlig brunett men brukar tona/färga mitt hår ibland då det får mer lyster och glans. Funderar faktiskt på att färga mitt hår i en rödbrun ton snart....

Den nyttiga tisdagen

Tisdagarna kan vara lite konstiga. Ibland går vi ändå till fem i skolan och ibland är vi lediga. I dag var vi lediga! och jag har varit jättenyttig.
Jag gick upp klockan nio och åt frukost. Sen gjorde jag läxor: kriminologi och geografi. Vi har prov i morgon och ett fördjupningarbete due on thursday (som vi fick lära oss på engelskan att det heter). Sen gick jag en promenad och när jag kom hem igen skulle jag göra Samhällskunskapstentan, men... då fastnade jag. Fattar ingenting! Det var nåt med att man skulle granska sagan Hans och Greta. Så då åt jag massa för att jag blev så nervös (äpple,digestive, russin, cola...) Så var den dagens pajad. Jag skulle ju hålla mina vanor och inte småäta hela tiden! Men nu verkar det som att jag är hungrig hela tiden bara för att jag tänker på det.
Men en glad nyhet är i alla fall att jag fått min skolkatalog! Det var roligt. Jag ser helt konstig ut på gruppfotot men det individuella blev rätt bra. "Och så, där har vi det där fina leendet igen!" haha.

Jag har börjat se mig om efter något extrajobb. Nån som känner någon som behöver en barnvakt? :)

Dagens låt: Do you even care - Teddy Geiger

Sjuk

Idag är jag sjuk, förkyld, och hemma från skolan - mamma tvingade mig att stanna hemma.
Sitter här och dricker thé och har det mysigt. Fast jag vet att jag har massor med saker att göra, sånt som är bättre än att sitta vid datorn.

Huvudet värker. Och jag vill ha någon hos mig.
Någon som kan trösta och ge värme

Söndag

En ovanligt rolig söndag. Många skratt och mycket tårta.
Och jag har haft årets första julfika med julmust och pepparkaka!

Dagens låt: You are always on my mind - The Partridge Family

Hoppas att ni också har haft en bra söndag. I morgon börjar skolan igen.
Usch. Men det finns några solstrålar där som gör allt lite bättre!

/Hanna Panna Vattenkanna