28 februari

Puh va trött jag är! Helt slut.

Jag skulle ju till skolläkaren på Vårdcentralen för ryggkoll, eftersom jag första gången blev sjuk och när jag fick en ny tid försov jag mig! Haha. Tredje gången gillt sägs det ju. Vårdcentralen har flyttat så det är 10-15 minuter att gå från närmaste busshållplats, så jag gick dit. Jag fick mäta mig också och jag är nästan 157 cm! Tjohoo. Skolläkaren räknade ut utifrån mina föräldrars längd att jag inte kommer att bli längre än 160 cm.... Hon antecknade att min pappa var 172 fast han är 177 cm lång så lite längre kanske jag blir, men inte mycket. Jag trodde att jag skulle få en till växt-spurt och bli längre än så... :( Men nej. Jaja, kort kan ju också vara gulligt.

Sen gick jag tillbaka till busshållplatsen och tog lokalbussen till Sickla för att möta Mathilda, Philip och Jenny, vi skulle hälsa på vår gamla gympalärare på hans nya jobb som försäljare på Hästens. Vi skojar och kallar oss själva för "hans värsta mardröm". Det är så att vi retades alltid med Richard och han retades jämt med Philip, och till slut med allihopa - alltid med en humoristisk underton förstås. Men det var en stor hjälp till att orka med sista året i grundskolan, att vi skrattade så mycket.

Sen var han ju inte där förstås! Han hade gått för att hinna med 3-tåget och vi kom dit kvart över. Vilket anti-kilmax.  Vi som hade jobbat en hel vecka med våra planeringar för att kunna träffas. Och vi ville ju överraska Richard! Men nej. Men vi hängde inte läpp (inte så mycket i a f....) utan gick istället och kollade lite i affärer - Jenny och Mathilda - och åt pizza. Mysigt och skojigt!

Sen skulle jag egentligen åkt vidare in till stan för att bowla och äta på Hard Rock Café (så rockigt!) med familjen men det blev inte av. Så nu sitter jag här helt utmattad av tisdagen och onsdagens aktiviteter.

Såg reprisen av måndagens "Outsiders" och blev alldeles skrämd. Det handlade om den här ätstörningen som liknar bulimi men till skillnad från den så kräks man inte upp det man stoppat i sig och blir fetare och fetare istället. Huuh! :s Ett sådant beroende verkar inte vara roligt.

Jockepocke gnäller som en gris, men han har precis varit ute på promenad så det är inte det. Han lurar bara oss för egentligen vill han ut och spana på tjejer! Hundar alltså...

Nu ska jag surfa vidare! I morgon är det mars.
puss hej leverpastej

27 februari

I dag var jag i stan med mamma och min syster, vi shoppade i fyra timmar!
Hittade en del fynd; ett par byxor som faktiskt inte var jeans och en jättefin mörkblå t-shirt med V-ringning från H&M (Jag fick användning för mitt H&M-kort!) och sen en fin rosa tröja och ett par tuffa glasögon som får mig att se ascool ut på Gina Tricot  ;)

Sen mötte jag V som skulle träffa en person som aldrig dök upp.. men vi åkte iaf till Slussen tillsammans där jag träffade två klasskompisar också som hade klippt sig.

Vilka äventyr...

Snart ska jag kolla på Desperate Housewifes 21.00!

"Mon dieu!"

Franz Ferdinand - Do you want to



Snart är det Prison Break...

...Klockan 22.00 närmare bestämt. En havltimme kvar!

Jag hade då sett fram emot att åka till biblioteket och läsa lite Seventeen - amerkanska tjejtidningar rocks!
Men så blev det inte eftersom den var upptagen av en annan läsare, och hon snodde den sen. Tjuuuv!
Så, jag fick inte läsa Seveteen, men 4 böcker fick jag med mig hem.

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Hittade helt underbara bilder från förra sommaren i mitt fotoalbum... och från i somras!
Lovely.

Nu ska jag läsa lite bok.

Kärlek <3
/Johanna

26 februari

Det var typ i fredags, då satt jag uppe och tittade på tv på natten, först "Parlamentet" och sen "Stockholm live". I båda programmen var Johan Glans med. Han är så himla rolig! Jag diggar honom. Alltså, ni skulle sett hur jag låg och vred mig av skratt i soffan. Det var så jäkla kul! I lööv ståuppkomik.

Nu ska jag äta lite lunch, sen bär det av till biblioteket! Måste hitta något att läsa...

Vi ses
Tjingeling

01:13

Jag är missnöjd.
Och att lyssna på The Fray's How to save a life gör det inte bättre, även om den är väldigt fin.


Skit
Allt är bara fel.

24 februari

Var i stan med M i dag, hittade en fin t-shirt på Gina Tricot för 99kr som jag köpte.
Farbror och faster är här på middag, min faster har tagit på sig den tuffa uppgiften att försöka lösa upp tovorna i mitt hår som bara blir värre. Trassligt och elektriskt är det.

Hoppas att hon lyckas.

Nu är det typ mat.
Ciao

frejdags kvell

Vi har hyrt "World Trade Center" med Nicolas Cage och jag såg ungefär 30 minuter av filmen, sen var jag tvungen att gå därifrån. Det blev för mycket smärta, blod och plötsliga ljud. Obehagligt och ganska ågestframkallande när man efter en jobbig vecka precis funnit något slags lugn.... men någon gång måste jag se hela!

Jag fick precis en superbra låt av Malin, Placebo - Running up that hill.
Den var med i reklamen för säsongstarten av OC också.

Jag vill tänka på något fint. Något roligt så att jag inte känner mig så full av ångest. Som våren... eller sommaren, ännu bättre! Åååh vad jag längtar till sommaren 2007!!

 

Till vänster: vågorna på Böda Sand, Öland 2006
Till höger: Raukarna en fin sommarkväll, Gotland 2006
Fotograf: Mamma och jaaag!

23 februari


I dag tappade jag min mobil för 4:e gången så att den gick i tre delar. Det måste vara ett under att den fortfarande fungerar. Och jag hatar mitt hår! Det ser ut som dreadlocks, men det är två stora tovor som bara lyckas komma tillbaka och trassla till mitt hår så att det ser ut som ett råttbo! Aaaargghhh!

Vilka problem jag har, jag vet.

Jaja, mobilen blir ju bara mer personlig med alla repor och märken. Och jag ska faktiskt beställa tid hos frisören till nästa vecka. Då ska tovorna bort! Hoppas att jag inte behöver klippa av allt...

En rolig grej hände i dag. Jag råkade krocka med han. Jag menar, det var en väldigt liten krock, knappt så att jag märkte det, men det var en krock! Vi liksom krockade i sidan... han märkte det och vände huvudet mot mig och jag såg det i ögonvrån. Jag borde förstås också vänt på huvudet och sagt "ursäkta" och smilat lite men korkad och stressad som jag var orkade jag faktiskt inte bry mig.

Och jag har förståt att det inte är Björnes chocklad som gör oss så flummiga, vi bara blir så när vi umgås. Hahahaha.

A frågade i dag om min bloggadress var hannapannavattenkanna.blogg.se och "jaaa" eftersom det är det och då sa hon att hon sett att någon har klottrat den adressen på flera bord i klassrummen och jag blev lite förvånad eftersom jag har ju inte skrivit det. Antingen är det någon som vill vara snäll och göra lite reklam för min blogg eller så tycker den att jag är så himla pinsamt ärlig om allt så att alla bara måste läsa den för att skratta gott åt mig. E sa att det inte var min bloggadress bara någon liknande, men A stod fast vid vad hon sagt.

Jag lyssnar på Britney Spears - You drive me crazy
Like the good old 90's!

There's something about you and you don't even know it
I'm telling you now that you got me good

Nu stänger jag av min hjärna for the next 10 days
Fredag fredag fredag! Yes yes yes!
För vi har faktiskt sportlov för vi har faktiskt sportlov för vi har faktiskt spooortloooov! Fy fan vad de e braaa!

Tjenixen

22 februari

Efter en lång jobbig dag med franskaprov och samhällskunskapsplugg ska det bli härligt med lite sömn...

God natt.

"Pappahängerochpinkaritaket" = Pappa hänger upp hinkar i taket

Helt sjukt!

"Hur ful eller snygg är du egentligen? Det är frågan 
i nya programmet ”Snyggast i klassen” på TV400.
Deltagarna bedöms av publiken, om de är snyggare eller fulare i jämförelse med andra
."

källa:
aftonbladet.se

Fyfan.

21 februari

När jag kom hem från skolan och in genom ytterdörren kom vovven rusande viftandes på svansen med ett tuggben i munnen. Han är den gulligaste finaste labradoren ever!
När jag var liten drömde jag alltid om att jag hade en hund som satt och väntade på mig på nedersta trappsteget när jag kom hem från dagis/skolan. Det var förstås en sån där liten rufsig hund som grannen hade och som det fanns bilder på i min kära bok "Jag och min hund" (om att skaffa hund) men nu skulle jag inte vilja ha någon annan vovve än Jockepocke!

Nästa vecka ska jag, M och roliga P (gamla klassen) hälsa på Richard, våran coolish gympalärare på hans nya jobb. Han säljer blåvita möbler... *zzzznark*. Kan ni gissa vad? ;)

I morse var jag jättenervös, så nervös att jag mådde illa. I dag var nämligen dagen med stort D! Time for the kriminologipresentation. Det gick bra. Lärarens kommentar var som vanligt konstig men who cares - vi fick VG!

Svenska, franska, geografi, samhällskunskap..... suck.
Nu ska jag skriva vidare!

Jocke
Jocke i snön februari 2006

18 februari

Puh! E och A sprang precis ut till bussen. Vi har jobbat tre timmar med våran kriminologipresentation på onsdag. Tre timmar. Det var bra jobbat tycker jag. Utan Pepsin och kakorna hade det blivit mycket jobbigare.

Det borde kännas lättare nu men det gör det inte för att man fortfarande har det stundande Samhällsprovet som tynger ner axlarna (på fredag gäller det!). Jag har fastnat i mitt pluggade på att jag måste förklara hur man gör en ny grundlag - från proposition (eller är det motion?) till en godkänd grundlag. Jag tycker inte om att plugga in sånt...varför ska jag behöva kunna det? Det finns annat som är viktigare att göra plats för i hjärnan. Men men det är väl bara att bita i det sura äpplet.

Nu ska jag ta min samhällsbok och en penna och plugga plugga plugga.

See you later!

17 februari

Ja, det var ju tänkt att jag skulle vara jätteduktig och plugga massor denna helg, men det får bli i morgon.... var på bio med M nu ikväll och lyckades äta en hel "liten popcorn" själv. Usch, fråga mig inte hur. Jag mådde inte bra sen i alla fall. Vi såg Natt på museet, den var bra. Owen Wilson som pytteliten cowboy var ju bäst!

Vi var tvungna att byta buss på hemvägen och det stod massor med ungdomar vid busshållplatsen, i olika gäng. Ja då vet man var alla hänger på kvällarna. När bussen kom och vi hade satt oss kom en polis på bussen och sa "vi ska bara gå igenom och kolla så att ingen dricker". Oj, dom försöker verkligen få stopp på det här med ungdomar och alkohol.

Är det bara jag eller har MK lagt på sig lite? Hon ser inte ut som den vanliga sticka hon brukar vara.... Good for her i så fall! Senast i går läste jag på aftonbladet.se att en modell dött efter att ha levt i månader på bara salladsblad. Helt sjukt alltså, hellre har man lite extra hull.

00:17

Jag är en nattmänniska.
Det är så skönt att vara uppe sent, när alla gått och lagt sig.
Nu ska jag och vovven kolla fortsättningen på The Lake House -
förvirrande men bra.

Natti natti. Sov gott

16 februari

Fredagsflumm!
Jag har varit helknasig i dag i skolan.. det måste vara för att det är fredag. Och så björnes choklad.
Man kan behöva lite skoj och flummiga stunder... eftersom det är asmycket läxor och sånt!
Svenska: filmanalys, Franska: prov på kapitel 4, Samhällskunskap: prov, Kriminologi: redovisning (med powerpoint). Allt till nästa vecka!

Det är omänskligt att vi ska plugga ihjäl oss för att nätt och jämt komma in på univerisitetet och sedan ut i vida världen för att bli arbetslös. Shit.

I dag träffade jag M på bussen. Sötnöt. När vi nästan var hemma såg vi en buss som fått punka! Och då skulle ju alla dom passagerarna på bussen, och sen vid nästa och nästa busshållplats. Snacka om mycket folk! Packade som sillar. Det borde finnas någon regel, typ "max 10 personer får stå i gången". Vissa får ju lite panik, som jag och M.

Hon gick av en busshållplats före mig och lyckades komma av bussen, och jag hade precis knuffat mig fram till dörren när jag skulle av och så kommer ett tjejgäng och ska in genom samma dörr fast det redan är smockfullt, så dom trycker in mig igen! Då får jag åka en hållplats extra och gå hem. Det kan ju vara nyttigt, men inte så bra om man precis varit dunderförkyld, för en sån där promenad kan göra en dunderförkyld igen. Och i dag inbillade jag mig att jag kommer få ögoninflammation för att jag såg suddigt... jag kanske är en sån där som inbillar sig sjukdomar hela tiden? Vad heter det? Jaja.

Fredag är absolut en dag då jag slipper göra läxor! Lördag, det är okej, men fredag. Nej nej ingenting som heter läxor får göras. Härligt ;)


Fredagssnygging: Ryan Donowho

13 februari

I dag mår jag bättre. I dag går jag till skolan. I dag sitter jag i kafeterian och hostar väldigt många långa minuter så att alla tittar på mig. JA! Men en fråga, har folk aldrig sett en förkyld människa förut? Titta på någon annan istället!

I lööööv Fall Out Boy! Dom är så coola och helt galna! Videon till This aint a scene it's an arms race spelas hela tiden på MTV.

Vi hade information om något som heter Individuella val i dag i skolan som kommer på schemat i tvåan. Jag tror att jag ska välja Organisation och ledarskap och Fotografisk Bild A. Och så eftersom jag gick hem fick jag i engelskaläxa att titta på Billy Elliott tills på fredag. Den har jag sett typ 1000 gånger men men... okej, när jag räknar, 3. Eller 4.

Min fot domnade av i torsdags och var så hela dagen. På fredagen konstaterade doktorn efter att ingen visste vad det var, att en nerv kommit i kläm när jag sov. Jahapp. Så varje gång jag sitter ner surrar det i hela benet. Creepy...

I morgon är det Alla hjärtans dag. Några geléhjärtan får man väl ändå hoppas på.... ;)

Desperate Housewives ikväll 21.00 Kanal 5. I will be watching, for sure!

12 februari

Fall out boy - This aint a scene it's an arms race

Och i morgon ska jag till skolan!
Datorprov klockan nio och information om individuella val.
Yesss...

10 februari

Jag är fortfarande sjuk

9 februari

Jag är trött. Och har fått hostmedicin som smakar som en flytande halstablett. Bättre än den där andra tjocka smörjan som klistrar sig fast i munnen. Blää.

Det känns som om jag gjort 50 sit-ups fast jag bara hostat väldigt mycket i två dagar och två nätter. Magmusklerna har träningsvärk, på grund av min hosta... crazy.

T och V är så söta! T ringde mig på mobilen när vi satt hos läkaren i dag. "Aa nu vill V prata" "Okej men T vill prata igen". Hihi =)
 E är också söt för hon sms:ade, och sa att alla hälsar krya på dig.

Mamma kom hem nyss med "Krigarens själ" (filmen jag skulle hyra men så fanns den inte där) och lite godis. Trevligt trevligt. Och mormor kom förbi förut med bullar. Dom är godast i världen!

John Mayer - Waiting on the world to change
Hääääärlig låt!

Läste precis att när Teddy Geiger var i Australien och spelade förra året så somnade han på sitt hotellrum medan duschen var på och lyckades sätta igång alla brandlarm på hotellet för att det hade börjat ånga så mycket, som i en bastu. Han själv vaknade av att brandlarm tjöt  och brandmän kom in för att kolla att allt var okej. Tydligen så brukar han skapa lite ånga i sitt hotellrum om han har ett tv-framträdande morgonen därpå, för att halsen inte ska bli torr. Men så den gången råkade han somna.

Och efter att han turnerat i Australien nu så ska han börja skriva material till en andra skiva!
Looking forward to it ;) Den ska jag ha! Även om det krävs expressleverans från USA. Punktslut.


8 februari

Jag hatar sjukhus! Och jag kommer inte kunna sova över hos T i morgon =(

Lyssnar på musik.

JoJo - Too little too late
Teddy Geiger - Hallelujah

6 februari

I dag är jag ledig, men jag ska göra en del skolarbete.
Just nu är jag på väg till videobutiken och ska hyra "Krigarens själ" som vi har sett på svenskan, men p g a av min förkylning har jag missat den helt. Min förkylning ja, den verkar komma tillbaka. Trevligt.

Sen ska jag plugga en eller två timmar datorkunskap, exel. Prov på torsdag!

Dagens låt: Nobody Knows - Pink

Baby
Oh this secret's safe with me
There's nowhere else in the world that I could ever be
And baby don't it feel like I'm all alone
Who's gonna be there after the last angel has flown
And I've lost my way back home
I think nobody knows no
Nobody knows

Nu ska jag promenera i väg!
Ciao ciao

5 februari

Dagens händelse: Jag gick ut med olikfärgade strumpor. En mörklila och en ljusrosa. Jag glömde att byta innan jag gick till bussen, det var därför det blev så, men lite coolt var det. Yeaaah ;)

Tu voudrais aller au cinema?

"Vill du gå på bio?" Jag tror att det heter så i alla fall... min franska är inte särskilt bra, även om jag läst det i typ 4 år.

Söndagar är alltid lika jobbiga, fattar inte varför. Och när man tror att det inte kan bli värre så har man fel, så klart. Fast denna söndag blev rätt okej, även om det var tufft där några timmar.

Nu ska jag plugga till idrottsprovet i morgon, om uppvärmning, träning, styrka, bra hälsa... it's so fun! Not.

Sunday

Jag kanske ska ta en lång promenad, men jag är fast vid datorn.

Vi hyrde "Click" med Adam Sandler i går, och jag såg den i natt. Det ska vara en komedi men jag grät! Det är inte kul att bli ledsen på natten. Sen gick jag och la mig och drömde en massa. Jo jag kommer i håg! Det var typ flera klasser från min skola som sov över i små stugor, jag tror att det var snö så kanske vi var på skidresa? Det var en bra dröm, lite förvirrande.

Just so you know: jag är inte sur, jag bara ser sur ut.


Saturday evening

Kom precis hem från stan, var ju på bio med M. Det blev Linas kvällsbok. Sååå bra!!
Tack vare en påminnelse här på bloggen (i  form av en kommentar) kom jag i håg att kolla efter fredags-snyggingen i skolkatalogen och jag hittade honom! Så nu vet jag vad han heter. Hihi.

Inte för att det kommer att hända något, men i alla fall.

Lööördag!!

I dag är det lördag. Det brukade vara den bästa dagen när man var liten.
På tapeten i dag är släktkalas och bio.

Släktkalaset är för min kusin M. Han fyller 17 år!! Det känns som i går när vi var 2 år och han tog min kanin jag fick i påskägget. Okej jag minns det inte men jag har sett det på film. Och när vi alltid fikade i vår improviserade koja ute hos mormor och morfar. Och alla fotbollsmatcher på den stora gräsmattan!!
Saknar den tiden. Men vi har kul fortfarande!

Sen ska jag gå lite tidigare från kalaset för att möta M (kompis) vid Hötorget och så ska vi gå på bio. Natt på museet - om det finns biljetter kvar.


I går satt jag och pysslade flera timmar med att rita en egen kalender. Den blev jättefin! Och nu kommer dagarna att vara mycket skojigare :) Hihi

Dagens låt: The Fray - How to save a life

2 februari

I dag har jag varit en riktig gnällspik. Matteprov och engelskaredovisning på samma dag! Oh no.
Men sen var det lunch, och vi åt med T och V.
Vi+Björnes+gratis choklad= bäst!

Dessutom såg jag en jättejättegullig kille där, oj va han var söt! Har ingen aning om hur jag ska få reda på vem det är, men på nåt sätt ska det väl gå. Om inte så får jag väl granska skolkatalogen.. den e bra att ha ibland! Ganska ofta faktiskt.

Lyssnar på Teddy Geigers skiva på hög volym.. fortfarande bra!!!


Citat från klassrummet 1/2
- Varför åker du på festival?
- bajamajan!

Haha det var jättekul då i alla fall ;)

1 februari

The Strokes - Razorblade

Glöm inte att stänga av alla elektriska maskiner och prylar, allt som slukar ström, mellan 19.55-20.00.
Fem minuter! Låt planeten andas. Bara fem minuter.

Nu är det middagsdags. Tjohej.