Bilder

I dag läste jag på en blogg att hon som ägde bloggen hade blivit skyldig att betala 2000 kr för att en fotograf hade hittat en av hans bilder i hennes blogg. Jag vet inte vad det var för bild om det var på ett klädesplagg, kändis eller annat men det skrämde mig lite. Tjejen som driver denna blogg skrev själv ett inlägg om hela grejen och berättade att fotografen sagt till henne att man kan få betala upp till 10 000 tals kronor om till exempel en amerikansk bildbyrå äger bilder som man lägger upp. Det räcker alltså inte bara att skriva källan under bilden när man postar den.

Jag har läst lite om det där förut, och som jag förstår det är det relativt enkelt: du får inte lägga upp bilder som du själv inte tagit. Det har med upphovsrättslagen att göra. Om man ändå vill lägga upp bilder som inte är ens egna måste man söka upp företagen som äger bilderna och be att få låna dom, som jag förstår det...
Fotografen Emelie Ohlsson har skrivit ett inlägg om det här med bilder på bloggar, men jag har nog inte fattat det hela förrän nu.

Har spenderat ett antal timmar idag med att radera bilder från bloggen som inte är mina egna, de enda som är kvar är foton jag tagit (och några enstaka e-vykort jag lagt upp här, det räknas väl inte eftersom dom är till för att skickas runt?). Verkligen läskigt hela den här grejen, hade ingen aning om att det var så allvarligt! Alla laddar ju upp bilder på kändisar, kläder medmera. Men tänk så fel det kan bli.

Vågar inte riskera något och lägger därför inte upp bilder i fortsättningen, om jag inte fått låna dom eller fotat själv.
Det blir ju lite tråkigt att skriva då eftersom det mesta kommer bli text. Det är så kul att ladda upp bilder! Men det är inte värt att riskera att få en räkning på flera tusen =/ Man kanske kan länka till bilderna istället? Alltså typ "titta på dom här bilderna här - länk -  visst är dom coola"? Nån som vet om det är okej?

Om du själv bloggar och lägger upp bilder, se upp och tänk på det här!

Dagens snyggaste

Dagens snyggaste måste bli Robert Pattinson på dom här bilderna! Förutom att han röker på en av  bilderna (usch! han röker i verkligheten också, typ hela twilight-gänget röker när kameran inte är igång - not cool!) men tillbaka till vad jag menade med att detta inlägg:
Coola bilder och het Rob.

I dag var det våffeldagen, i morgon är det 10 veckor till studenten (räknade fel sist när jag sa 12 veckor, då var det 13).

Lyssnade på radio i  mobilen i eftermiddags, på Mix Megapol kallade dom Måns Zelmerlöw för Måns "mums-mums" Zelmerlöw.. hihi =) Och så hade dom en "battle" mellan frasvåfflor och sladdriga våfflor, våffeldagen till ära. Vilket var godast? Lyssnare fick ringa in och säga vad dom tyckte, men den ena radioprataren blev jättesur (på skoj) på dom som gillade sladdriga våfflor och sa sånt som "Bra, då kan du stanna där i Kalmar med dina sladdervåfflor!!" Haha knaasigt värre =P

Dagens låt:
Geri Halliwell - It's raining men

Helgens roligaste!

För er som kollar på The Hills är detta rätt kul, annars kanske det inte är så roligt =P
Jag gillar klippet för att dom driver lite med hela The Hills-grejen, men det är ingen vanlig parodi - Lauren Conrad är faktiskt med på det och därför blir det kul =P Jimmy Kimmel är härlig, synd att hans tv-show går så sent på tv i sverige annars hade ja nog kollat på den! =D

 

Var ute på krogen igår, första gången på ett bra tag och det var kuuul! Kunde ju inte dansa med mitt knä, men det var inga problem eftersom vi ändå valde "sitta ner och ta en öl"-grejen (utan ölen) med bra musik och roliga människor =) Rock ooon!

Kelly Clarkson

Fick brev på posten idag, ett paket från Cdon! Hade beställt Twilight Soundtracket och Kelly Clarksons skiva My December från 2007. Gillar hennes korta frisyr hon hade under promotion-tiden för skivan. Låtarna är rätt mörka, men hennes röst är otroligt bra.
Kellys musik är en blandning av sorgliga "du lämnade mig och sårade mig"-låtar, kaxiga "jag klarar mig själv"-låtar och "Jag är lycklig"-låtar. Hon har gjort 4 album, hennes senaste All I ever wanted verkar inte så dålig den heller.
Kelly Clarkson har alltid varit en av mina favoriter, hennes skiva Breakaway har snurrat så många varv i min cd-spelare att jag kan sjunga med i alla låtar på den =P

Favoriterna just nu från My December är Sober och Don't waste your time.

The hiiiills are aliiiive

Säsong 5 av The Hills har premiär i början av april =) Säga vad man vill om den serien, men lite kul är det.
Den kommande säsongen är den sista för Lauren, sen vill hon inte medverka längre. Undra om serien läggs ner då?
Eller så kanske Heidi och Spencer tar över? =P

Dagens låt:
Pussycat Dolls - On top of the world

Stupid snow, stupid knee

Hej mitt vinterlaand, nu är du hääär (igen).
Okej, 2 decimeter snö är jättefint, men nu får vädergudarna bestämma sig! Snö eller vår?! Det blir ju totalkaos varje gång det kommer ett sånt här snöväder. busstrafiken blir helt knäpp och trafikolyckorna är flera hundra(?).
Och folk ramlar och slår sig!

Idag ringde klockan 6.00, not so wonderful. Onsdagsmornar är livet ett helvete för mig. Jag orkar inte vakna, allt är piss och sen stressar jag runt för att jag bara har 20-30 min på mig innan bussen går.
Men konstigt nog, inte idag, nej jag var ovanligt pigg och hann göra allt jag skulle, hade 40 minuter på mig. Gick ut i tid till bussen, skulle ta en buss tidigare pga busskaoset.
Och så när jag nästan är vid busshållplatsen rycker vänster ben till och jag ligger på marken, Jag har haft stora problem med att mina knän går ur led för att sen hoppa tillbaka direkt. Ibland är det allvarligare, som idag. Jag ramlar, känner världens smärta i knäet, kan knappt röra mig och ligger där och får panik. Plogbilschauffören stannar och hjälper mig upp, jag ringer mamma som inte hade gått till jobbet än och väntar på att hon och syster kommer och hämtar mig. Mitt ben bara skakar utan att jag kan kontrollera det. Det tar en halvtimme att gå vägen hem igen med hjälp av mamma och syster, samma väg som annars tar 5 minuter. Hemma får jag lägga mig i sängen och knäet bara bränner och pulserar av smärta. Har legat här hela dagen och smärtan är bättre, nu värker det bara om jag rör benet. Men, jag kan knappt stödja på benet och det har svullnat upp fett mycket!
Skit också.

Dagens citat:
"On a scale of fucking awsomeness it's defintely towards the top"
- Robert Pattinson i en lite annorunda men rolig Twilight-intervju med NGTV där dom typ har blivit tillsagda att svära massor =P Haaha xD

Helgens roligaste!

Hittade det här klippet via en blogg, helt klart helgens roligaste!
Ellen DeGeneres är grymt rolig xD


 

I onsdags var det exakt 3 månader kvar till studenten, i torsdags exakt 12 veckor
I igår var det exakt 3 månader kvar till Rhodos, i dag är det exakt 12 veckor

Jiihaa! Längtaaar! =D=D

Löördag

Don't you just loove lördagar? =D

Idag har jag passat på att städa rummet, både dammsuga och skura golvet. *klapp på axeln*.
Och satt upp affischerna ur Bravo-Poster tidningen.
Räknade och det är 16 postrar, med  bild på båda sidorna (altså totalt 32 postrar!), inklusive en "maxi-poster" och en "superposter", de andra är samma storlek som två A4.



  
Mååånga affischer!


Jag satte upp 6 st, bland annat denna coola:
 


Ikväll ska jag på inflyttningsfest, det blir kul! Syrran har hyrt "Hancock", så imorgon blir de filmtajm.
Nu: Pizza och sen fixa mig.
Pussåkram

Dagens låt:
Sugarbabes - About you now


Torsdag

Min dator har fått sjuhundraelva (alltså många, typ 5) virus, så jag måste blåsa ut hela skiten! Bläää =( Får surfa lite på mammas dator så länge.
Har ju fortfarande plugg och grejer som måste göras på datorn. Vi har just nu fullt upp med att sätta ihop kokboken vi arbetat med i skolan sen oktober =D Den blir schnyygg.

Ibland kommer Twilightnörden i mig verkligen fram. Som i det här fallet. Har väntat någon vecka eller så på en tidning, trodde att den skulle komma i mitten av mars men så var jag inne på Pressbyrån i måndags och kollade på lite annat, och där stod den i tidningshyllan!

En Postertidning fylld med postrar på speciella teman, tex High School Musical eller HipHop-artiser.
Detta nummer var Twilight-numret!
En tysk tidning, men det gör inget eftersom det är bara postrar, nästan ingen text. Utan att överdriva är det kanske 25 st: blandade bilder från filmen, photoshoots (bla "dagens bild" i detta inlägg) och bilder på Robert och Kristen. Endast 60 kronor kostar den. Wiiihooo!

Dagens låt:
Erik Hassle - Hurtful