sooo long sweden!

är hos M nu, väskorna är packade och vi är peppade!!
kl ringer 5:00 imorgon, då börjar resan mott ameri-cat!
det ska bli skönt att lämna kalla sverige med en decimeter snö och minus grader i mars!!
nu ska vi kolla på förhäxad xD och räkna ner timmarna till avfärden!

// Hildur & Hanniich ;D


Update

Dagens låt:
Charlotte Perrelli - Hero

Det blev ingen bakning (fixar det imorgon istället) och knappt någon städning. Träning hanns inte med, men hoppas på ett pass på söndag eller måndag. Packningen är almost färdig =)

Glad Pösk!

Fjärilar i magen, resfeber, whatever you want to call it

Jag börjar bli riktigt nervös nu!! =) Håller på att packa för fullt, men alla kläder var ju inte rena så det var bara att tömma hela tvättkorgen, sortera och ladda tvättmaskinen. Under tiden städar jag rummet så att det är rent och fint!

Hade ju tänkt att packa i går, men det gick ju inte så bra då jag kom hem typ halv tolv och var jättetrött. I går ja! Det var jäkligt kul, vi blev 7 pers (6 tjejer och 1 kille =P) som gick ut och åt. Efter en dels letande efter ett bra ställe hittade vi en indisk restaurang med lagom mycket folk. Maten var supergod, vi beställde in varsin rätt och delade på allt. Efterätten var lite.. speciell. En väldigt söt mangosmoothie. Vi satt och tjattrade och åt till stängningsdags, sen tog vi en längre promenad till tunnelbanestationen. Det är så livet ska va!

Så här ser min dag ut i dag: Packa, Städa, Baka,Träna!

Så här ser min påsk ut: Imorrn blir det heldag hos mormor och morfar med äggmålning, påskmat, äggrullning och påskägg och på söndag blir det påsklunch med faster & farbror och kusiner =)
Varför är det ingen som har hört om äggrullning förut? Det är värsta traditionen i vår släkt (på mammas sida), trodde att alla gjorde det.. eller i alla fall visste vad det var :P Först målar man ägg, 2 var, sen rullar/kastar vi ner dom för en liten backa på tomten.. den som kastat längst med ett helt ägg vinner! Förut brukade vinnaren få diplom men nu vinner man äran ;) Sen äter vi äggen! (dom som är hela förstås). Prova, det är jättekul =)
Har redan inspirerat T, A och V, dom pratade om att ha äggrullning idag.. haha sötisar!


M skickade lite raggningsrepliker i går:
" Jag begär inte att du ska falla för mig, men du kan väl i alla fall snubbla lite?"
"Skulle jag kunna få låna din mobil? Jag lovade mamma att ringa när jag blivit kär"
"Har du ett plåster? Jag skrapade knät när jag föll för dig"
"Åå vilken söt hund, får man klappa husse?"

"Så Johanna, nu är du redo, nu är det bara att gå ut och ragga!" sa hon till mig. Haha ;)
Ska bara översätta dom till engelska så kan man flirta för fullt i Amerikaaaat

Så underbart söta
Jennifer Lopez nyfödda tvillingar är. Naaaw =)

Nu ska jag ut och ragga.. eller fortsätta packa menar jag!
Ciao ciao ;)

Snart skärtorsdag

Puuuh! Äntligen. Jag. är. klar. med. allt. skolarbete!! Bara ett litet läxförhör imorgon, men det kan jag nog klara av. Sen är det lov lov lov och jag har massor med tid att spendera med mina vänner, fira påsk, träffa släkt och familj, och packa inför USA. All stress är borta (nästan) nu finns det bara "positiv" stress kvar, om det nu finns något sånt. Alltså, det är bara lite stress inför resan. Men det är nästan roligt på något konstigt sätt, haha.

Imorgon är det skärtorsdagen, men det var länge sen man gick runt som påskkärring. Det var mycket bättre när vi var små, då gav man ju bort en av de där små teckningarna man ägnade timmar åt att rita. I dag kommer barnen typ bara och knackar på "hej får vi godis" eller bara står där. Bortskämda kids.

Jag är så glad idag, eller nu för att jag har kämpat så bra med att fixa alla skolgrejer så att jag inte missar nåt när jag är borta. Nu kan jag bara njuta av sol, bad, shopping och 30 graders värme! Dessutom ska vi ut och snorkla, det blir coooooolt. 6 dagar kvar.

Dagens raggningsreplik
"Har du ett plåster? Jag skrapade knät när jag föll för dig"
*Blink blink*

Förlåt förlåt, jag pratar om USA asmycket och upprepar hela tiden, men jag måste bara få skryta liite. Okej? =)
By the way, räknade pengarna i den rosa spargrisen jag fick låna av M i april - 566 kronor har jag skramlat ihop. Inte dåligt asså!

Imorgon blir det kväll på stan med lite vänner från skolan. Looking forward to it =D

God natt sov gott alla små vänner!
Puss å kram


A little bit of love

Hola amigos
I går var en strålande bra dag. Var en svång på stan för att leta present till min kusin som har fyllt 9. Vi hittade superfina presenter, ett mobilfodral och ett mobilsmycke - hon har precis fått en mobiltelfon. Plus ett rosa hårband, sött! Sedan hittade jag dessa till moi:

 
klänningar Lindex 99kr/st

Dom är hur snygga som helst! Och passar asbra. Åå det är härligt när man hittar sådana kap.
Annars har jag inte shoppat något på flera månader, förutom någon t-shirt.. saving money for later ya know ;)
Och så var det kalas i går med bullar tårta och presenter för min kusin. Kollade även på good old hemmavideos där hennes brorsa (också min kusin då) och min morbror mimar till rockbandet Kiss, målade i ansiktet och spelandes på gitarrer - inspelat 1998. Yeeees de va cool! Och nu har jag berättat det också, haha.

Sen bar det vidare ut till V för melodifestivalpartaj. Åt en wrap till middag on the go, och såna här fina servetter från Pressbyrån fick man med:
 

Nu är det dags för Naturkunskap.. yaaay.

Dagens låt:
Muse - Can't take my eyes off of you
(snacka om cool tolkning av en skitbra låt! Love it)


Friday I'm In Love

Historian är inlämnad (igår kväll), filmprovet gjort, jag har tränat 1 1/2 timme styrka & kondition, ätit min Ben & Jerry-glass (fast det blev Chocolat  Chip Cookie Dough) och kollat på Let's dance.
Nu är allt bra igen! =) Fredag-lördag kan jag bara coola ner innan det är dags att ta tag i nya pluggsaker men det är ju på söndag! Läänge kvar.

Dagens låt:
The Cure - Friday I'm in love
I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday I don't even care about you
It's Friday I'm in love

Det är bara 11 dagar kvar nu. Eleven days! Just nu är väderprognosen over there 25 grader och delvis molnigt, men så helt plötsligt är det strålande sol! Nice nice niiice ;) Och 25 grader värme är ju sällan fel.

Ess i tristess

Tråk tråk trååkigt! Shit shit shit vad jag börjar tröttna på den här historiagrejen.. Ja jag är färdigt med infoletande och skrivande, men inte med analysen som är inlämmningen. Gång på gång på gång måste jag fortsätta skriva på den.. bläääääää.

Och tråkigt väder är det ute också. Regn å mulet.

Tre lights in the dark:
- I morrn ska jag, A och E prova en ny resaturang på lunchen, med finfina sallader! =)
- I morrn ska jag, bara för att jag varit så duktigt med evighetspluggandet denna vecka, unna mig
Ben & Jerry's Baked Alaska glass (vaniljglass med mashmallowsvirvlar och isbjörnar av vit choklad - yummiie!) som dessutom samlar in en slant som går till att minska den globala uppvärmingen. Gott och bra! Eller varför inte Fossil Fuel: Vaniljglass med chokladkaksbitar och virvlar av chokladfudge + små chokladdinosaurier i! =)
- I morrn är det F-R-E-D-A-G. Hallelujah!

Nej nu är det tillbaka till historiearbetet.. eller tillbaka, jag har inte ens börjat på det jag skulle skrivit för 2 timmar sen. Jaja.


Two weeks only

Aloha!
I går var jag och M på tv-inspelning av programmet Sing-A-Long. Det var mucho fun! Mycket skratt och ont i händerna efter allt applåderande. Dom tog tre publikfilmer också, så då kanske man dyker upp i rutan nån gång i april ;) Vi fick gratis frukt och Ramlösa Blåbär, det var snällt av tv 3!

Skrev på historian i går, blev klar typ halv tolv.. men men nu har jag i alla fall bara analysen kvar, sen e det inlämning som gäller! Har prov på torsdag också, men det är inte så farligt. Snart är det påsklov... och USA!!!
Two weeks only. Tänkte på det på bussen hem i dag. Vi har räknat ner från elva månader - nästan 1 år! - och nu är det två veckor kvar. Det är ganska stort liksom. Hoppas att Ben & Jerry-glassen är billigare där =P

Dagens låt:
The Red Jumpsuit Apparatus - Guardian Angel

Så var det söndag igen

A: "Imorrn är helgen sluttt"
J: "Japp"
A: "Jobbigt =P"
J: "Shit happens"

Haha, ungefär så är det va? Njae, men måndag är verkligen inte roliga någonstans. Men imorrn är ingen vanlig måndag, jag och Hildur ska på TV-inspelning. Tummen upp för det! Skoj ska det bli =) Frågan är bara hur vi ska hitta dit.. men vi var ju bäst på orientering i grundskolan (inte) så det ska väl ordna sig! Annars har man alltid eniro.se

Jag såg Jumper i lördags som sagt. Den var inte så bra som jag trodde att den skulle vara, men helt okej. Coola miljöer och ganska oförutsägbar, inte som det där klassiska actionupplägget good guy - bad guy.
Dessutom var det lite coolt att Rachel Bilson hade en roll där, men hon är lite Summer i OC fortfarande. Då förstår man varför Mischa Barton hoppade av efter 3:e säsongen för att slippa bli ihopkopplad med Marissa resten av skådespelarkarriären (även om hon skulle hoppat av tidigare isf). Anyways, Bilson är ju tydligen tilsammans med Hayden Christensen, huvudrollen i Jumper. Hon har grym klädstil!

Dagens låt:
Chris Brown - With you

Nu är det meningen att jag ska sova, men jag har ett historiearbete som behöver skrivas.
Puss hej leverpastej

I want a brand new house on an episode of Cribs and a bathroom I can play baseball in

Kollar på "Världarnas krig" med Tom Cruise som går på tv för tillfället, den är hur creepy som helst men det är ju ännu läskigare att inte se klart den för då vet man ju inte hur det slutar! Well well, jag har aldrig gillat sience fiction action, men en favorit av dom få jag har sett är faktiskt "Transformers". Den var hur cool som helst. Har förresten hört att det ska komma en 2:a - spännande! Men vad ska den handla om? Hm.

Fredag fredag fredag - och pizzakväll! Gjorde egen pizza "from scratch" typ med egen deg. Skinka,salami,paprika,banan, ananas, färska champinioner och ost, curry och pizzakrydda på det. Gött!
Och så på det, lite för mycket godis. Bra jobbat... äh, det är ju freeedag. Woohoo!!

Imörrn blir det bio, ska gå och se Jumper. Kan inte bestämma mig för om den är bra eller inte, men den är värd en chans åtminstone.

Mycket mer intressant än så här blir det väl inte.

Dagens låt:
The Moldy Peaches - Anyone else but you

Bon nuit


Skumma människor

Det är alltid lika roligt att åka buss med V! Och väldigt intressant! Varje gång vi åker samma buss från skolan börjar vi babbla från att vi går på bussen och fortsätter med oavbrutet tjatter ända tills någon av oss går av. Som idag. Dagens ämne blev: konstiga människor! Vi trasslade in oss i en evighetsdiskussion om varför vi när vi säger "konstiga människor" menar killar. Att dom är konstiga behöver ju inte bero på att dom är killar för alla kan ju vara konstiga, och killar tycker att tjejer är askonstiga, blablabla. Det var tydligen en udda diskussion, för det var en som vände sig och och gav oss värsta blicken innan han klev av, haha...

Till slut kom vi på svaret när vi hade gått av bussen. Vi funderar bara på hur killar tänker och tycker att dom är konstiga, eftersom vi är tjejer så vi vet ju redan hur vi tänker! Haha detta är på nobelprisnivå, shit alltså.
Då ville vi stoppa bussen och förklara att vi faktiskt inte är så blåsta som vi verkade. Haha.
Hon är rolig också, V. Så här lät det när vi gick av bussen:

V: Men tjejer är ju också konstiga. Till exempel vi är ju inte normala liksom.
J: Hmm, jo. Men vad är normalt? Det kan man ju också diskutera.
V: Ja inte är det du och jag i alla fall.

Var bara tvungen att babbla om det här innan nån går och lägger upp det på tjuvlyssnat =P Hahahaha. Vi är lite knasiga, men va sjutton - vem vill vara som alla andra?



Dans trois semaines nous avons soleil et chaleur!
(om tre veckor har vi sol och värme!)

Nu ska jag plugga funktioner, ni vet expontentiella, linjära, nollvärde, och sånt skoj.
Bon soir!

Dagens låt:
The Killers - Smile like you mean it

2 mars och det regnar, och regnar och regnar och regnar..

Min mamma är så söt, just nu hör jag hur hon sitter ute i köket och lyssnar på såna där svenska-favoriter-låtar och sjunger med (och nu skämde jag ut henne lite genom att berätta det hehe)
Om jag är ute och går och är glad brukar jag mima till musiken i mina mp3-lurar utan att tänka på det, haha.

I går hade jag och M laddat upp med både chokladmuffins (med mintchoklad i - mmm marabou) hallonkaka och popcorn för att heja på Bjöörn Gustafsson i Melodifestivalen, we lööv him. Linda Bengtzing tog som vanligt i från tårna när hon sjöng, och Perelli såg ut att ha tagit liite för mycket botox, men värst var ju ändå den där Måns-kopian. Jag säger så som jag läste i en annan blogg - det finns bara en Måns Zelmerlöw!
Björn Gustafsson var helt okej, det borde gjort rätt ont att dratta på rumpan sådär.. haha "det kunde blivit rätt pinsamt det här, men det blev ju en succé!"
Fast Björn borde få mer tid i TV: Kan dom inte göra Björnfestivalen istället? haha =P

I dag har jag tränat, med nackspärr. Det gjorde ont.
Och jag behöver inte plugga nånting, nästan.
Bara lite matte.
Och fett med historiaaa blää.

Dagens lååååt tralala:
NickelbackRockstar

Rock on, dude!

Dude!

I går kändes det som lördag fast det var fredag, och i dag känns det som om det är söndag fast det är lördag. Och melodifestivalen! Undrar vad Björn hittar på denna gång? ;) Jag tyckte att han var ganska tråkig förra veckan, men å andra sidan är det svårt att slå den där "nu ska jag sväva i luften"-uppvisningen!

I går var jag ute på bio+middag med mamma and my sister. Det var jättemysigt. Smartass som jag är glömde ju jag busskortet, haha. Tur att det finns SMS-biljetter. Vi såg Juno, typ världens coolaste film, dude!

- Juno?
-No, it's Morgan Freeman.

- You're golden man!
- Can we make out now?
- Yea

- As far as boyfriends go, Paulie Bleeker is the boss. He's the cheese to my macaroni.

(några citat från filmen, och så sa dom "duude!" hela tiden, haha)

What's up with this weather? I går var det fint april-vår-väder och man kunde ha solglasögon och tunn kappa på sig, men idag blååser det och regnar.. suck.

Got to go. Ciaoooo