Nördvarning! =P

Efter 2 veckor me 40 kronor på kontot trillade äntligen studiebidraget in i går. Kaching! Köpte lite smått och gott =) Frida-tidning (perfekt läsning när man är slut i huvudet och inte orkar koncentrera sig), Colaburk, K-special bar (supergod!) och All Bran mini breaks

Men det roligaste:
 
- Eclipse (planerat köp)
- Twilight Collector's Edition (En häftig box runtom, boken i svart tygaktigt material och på omslaget bara bilden med äpplet och händerna, ett rött sidenband som bokmärke inuti, rubriker i rött med krumelurer runt, sidor av naturvitt papper med lite ruffiga kanter). I love it! Det är lite nördigt. Men så sjukt coolt! Och värt pengarna =)

Jag och V diskuterade skillnaden på Twilightnörd och Twilightfan. Vi kom fram till att ett fan är totalt engagerad i allt som har med Twiligt att göra, en nörd är bara allmänt besatt av Twilight. Och inte i negativ bemärkning! =D
Jag är nog nånstans mittemellan. Eller äh, spela roll. Det är roligare att säga Twilightnörd!

Tog en långpromenad i dag och lämnade film på videobutiken (Another Cinderella Story, rolig modern tolkning med hela askungesaga-konceptet avklarat på en timme, sen handlar det om vad som händer efter "lyckliga i alla sina dar", och dessutom är det en dansfilm!). Var ute lite mer än en timme, härligt att promenera när luften är sådär lagom kylig.
På videobutiken såg jag en del bra filmer att hyra nästa gång:
- Systrar i jeans 2
- Tropic Thunder
- Prom night (på reklam på bion när vi var i USA)
- Get Smart
Måste hyra film snart igen!

Dagens hemsida: (för alla er andra Twilightnördar där ute, på författarens hemsida kan ni klickar er fram till allt möjligt smått och gott om the Twilight Saga):
http://www.stepheniemeyer.com/

Dagens låt:
Blue Foundation - Eyes on fire

Pluggpluggplugg

Pluggar hela dagen idag, har en del att göra. Booring!
Men det blir lite roligare med Paramore i superduper-högtalarna.

- That's what you get
- Decode
- Misery buisness
- Hallelujah
- Crushcrushcrush
- I caught myself

Back to the books! (or my essay on the computer.. Now I start to write english.. wierd. I'm wierd.)
Buh-bye


Robert Pattinson - musiker

Robert Pattinson har ju blivit stjärna över en natt genom Twilight, men han är inte bara skådespelare utan även musiker. Han sjunger två låtar i filmen (och på soundtracket) varav en han har skrivit själv. Det var så jag upptäckte att han sjunger, och nu lyssnar jag på hans musik genom youtube hela tiden! Han har gjort 6 låtar som går att höra på youtube, nästan alla är liveinspelningar (alltså inte inspelade i studio). Han liger rätt lågt och spelar mest på pubar och "open mic night's" verkar det som. Inga stora spelningar alltså.

Det intressant här är att han höll på med musik ett tag innan han blev Twilight-känd, så nu tror man ju att han ska lägga det åt sidan för att fokusera på sin nyvunna berömmelse, eller göra musiken till en annan stor grej med stora konserter och 1000-tals människor i publiken. Men inte då!
Perez Hilton
rapporterar i sin blogg att Robert dök upp på en "Open Mic night" på en bar i London (där Robert kommer ifrån) för några dagar sen.

Hur coolt är inte det?! Han är världsberömd, snygg, åker runt överallt och promotar Twilight, har tusentals tjejer som skriker efter honom och ändå lyckas han dyka upp helt anonymt på en bar för att spela lite av sin musik.

Det är grymt coolt tycker jag!

Lyssna på hans låtar (sök på youtube)! Hoppas han spelar in en skiva snart, och helst på ett litet skivbolag så att han fortsätter att köra sin egen grej.

En del är hans egna texter och andra är covers:

Never Think (twilight)
Let me sign (twilight)
I was broken
To roam
I'll be your lover too
Stray dog

Visste ni att när Edward spelar piano i Twilight så är det Robert själv som spelar? Han har till och med skrivit det själv! Carter Burwell som har skrivit filmmusiken till Twilight har skrivit pianostycket ("Bellas lullaby"). Läste någonstans att Robert höll på att skriva stycket men så var det inte tydligen.

Onsdagsmuffins!



I dag har jag bakat muffins! Använde ett recept på amerikanska blåbärsmuffins (recept finns på paketet för stora muffinsformar som man kan köpa i affären). Bytte ut blåbären mot kakao för att göra det till chokladmuffins, sen hällde jag smält choklad i mitten. Mums!

Två dagar till - sen helg.


Benjamin Buttons otroliga liv

Såg "Benjamin Buttons otroliga liv" (The curious case of Benjamin Button) igår på bio, med Brad Pitt och Cate Blanchett i huvudrollerna. Den är verkligen sevärd och får en att tänka på livet - medan man dreglar över Brad som ung snygging ute på äventyr ;D
Se den

Dagens låt:
Kelly Clarkson - My life would suck without you
(Ännu en bra låt av Kelly Clarkson - och ny!)

Flightless bird, american mouth

Have I found you?
Flightless bird
Grounded, bleeding
Or lost you?
American mouth
Big pill, stuck going down

Iron and Wine är gruppen som gör den så fin.

Blablabla

Har två saker i huvudet: Facebook och Twilight.. annars är allt bara moln =P Och vi har redan haft två inlämningar (som man hade hela lovet på sig att göra men som duktig elev sätter man sig tre dagar innan inlämning och börjar skriva..fast det brukar gå bra =D)

Världens bästa V och jag började läsa första boken ungefär samtidigt, innan jul nån gång och båda läser på engelska. Varje gång jag frågar vart hon är i boken har jag hittills läst mer än henne (har inte läst så långt). Om vi är på ungefär samma ställe kan vi jämföra och diskutera, det är kul. Så träffade jag henne i går.. då är hon på tredje boken! Vad sjutton? Hon har alltså läst ut ettan och tvåan på en vecka (sen sist jag frågade), och nu är hon inne på trean.. wow! I am impressed.

Det finns ju fyra böcker (Twilight, New Moon, Eclipse och Breaking dawn), alla är redan släppta och därmed är serien avslutad. Men, nu läste jag att det dessutom är en till bok på gång, Midnight Sun, som är första boken igen fast sedd ur Edwards perspektiv. Snacka om coolt! En del har redan läckt ut, utan författarens tillåtelse vilket är rätt tråkigt.

Har hittat en jättebra hemsida på svenska om Twilight, den officella svenska hemsidan för Twilight-fans.
Check it out;
www.twilightsweden.se

Dagens låt:
Taking Back Sunday - There's no "I" in team


Sista lovdagen!

I dag är det sista dagen på mitt jullov. Mitt sista jullov också, för den delen. I alla fall som skolelev.
Jag är faktiskt ganska peppad på att börja i skolan igen, det är sista terminen och nu börjar vi gå mot ljusare tider! =D

Hur har ni spenderat denna dag? Själv har man försökt göra det bästa av den. Hyrde film, köpte lite cashewnötter (sourcream and onion är gott!) och tog det lugnt det mesta av dagen. Sen blev det lite plugg också, sista minuten så där.

Filmerna jag hyrde var Stop-Loss och College Road Trip. Okej okej, en av anledningarna till att jag blev intresserad av Stop-Loss var för att "She's the man"-skådisen Channing Tatum hade en roll där, och lilla killen som blir kär i en tjej som inte får dejta i "10 orsaker att hata dig". Dom är båda rätt snygga ;) Det var ovanligt att se en film med dem som inte är baserad på deras utseende..
Stop-Loss handlar om soldater i Irakkriget. Seargeant King kommer hem från sin tjänstgöring i Irak och ska precis gå ur armén när han blir tvångsinkallad igen. Sen handlar det om hans kamp för att slippa åka tillbaka, och relationerna till hans bästa vänner som också är soldater i samma trupp.
Se den!



Läste idag att nästa Twilight-film (New Moon) har premiär 20 november 2009! Yaaay =D Undrar när den kommer till Sverige då?