Robert Pattinson - musiker

Robert Pattinson har ju blivit stjärna över en natt genom Twilight, men han är inte bara skådespelare utan även musiker. Han sjunger två låtar i filmen (och på soundtracket) varav en han har skrivit själv. Det var så jag upptäckte att han sjunger, och nu lyssnar jag på hans musik genom youtube hela tiden! Han har gjort 6 låtar som går att höra på youtube, nästan alla är liveinspelningar (alltså inte inspelade i studio). Han liger rätt lågt och spelar mest på pubar och "open mic night's" verkar det som. Inga stora spelningar alltså.

Det intressant här är att han höll på med musik ett tag innan han blev Twilight-känd, så nu tror man ju att han ska lägga det åt sidan för att fokusera på sin nyvunna berömmelse, eller göra musiken till en annan stor grej med stora konserter och 1000-tals människor i publiken. Men inte då!
Perez Hilton
rapporterar i sin blogg att Robert dök upp på en "Open Mic night" på en bar i London (där Robert kommer ifrån) för några dagar sen.

Hur coolt är inte det?! Han är världsberömd, snygg, åker runt överallt och promotar Twilight, har tusentals tjejer som skriker efter honom och ändå lyckas han dyka upp helt anonymt på en bar för att spela lite av sin musik.

Det är grymt coolt tycker jag!

Lyssna på hans låtar (sök på youtube)! Hoppas han spelar in en skiva snart, och helst på ett litet skivbolag så att han fortsätter att köra sin egen grej.

En del är hans egna texter och andra är covers:

Never Think (twilight)
Let me sign (twilight)
I was broken
To roam
I'll be your lover too
Stray dog

Visste ni att när Edward spelar piano i Twilight så är det Robert själv som spelar? Han har till och med skrivit det själv! Carter Burwell som har skrivit filmmusiken till Twilight har skrivit pianostycket ("Bellas lullaby"). Läste någonstans att Robert höll på att skriva stycket men så var det inte tydligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback