31 december - Nyårsafton

Hallå hallå, datorn var på så jag tänkte bara kika in här och skriva lite kort. Klockan är ungefär fem i halv tolv, alltså är det 35 minuter kvar på detta året. 2006 har varit ett rätt okej år faktiskt. Snart ska jag och I gå i väg till en plats i närheten där man ser fyverkerierna mycket bättre, och med oss har vi nog lite persiko-skumpa (alkoholfri), för den får man ju inte missa!

Åt de sista godisbitarna för ett tag framöver, lite matadormix-godis och choklad, och jag mår redan superdåligt. Tur är väl då att jag skippar godiset 2007!

Gott nytt år!

Kväll

Får rysningar av "swallowed by the sea". Tänk att en låt kan vara så bra.
Har fjärilar i magen! Hjälp. Det är läskigt, vet inte var jag ska ta vägen. Men det är positivt.
Typ.

Imorgon ska vi fira nyår med I och hennes familj. Men pappa sa att han inte ville skjuta några raketer i år, tråkigt. Det brukar vara hans nyårsaftons-projekt liksom. Nu får vi gå ut på ängen och kolla på alla andras raketer. Om han inte ändrar sig.

Och vid tolvslaget börjar det nya året! Och min hälsosamma vardag.. jag undrar hur länge jag kommer orka vara hurtig och nyttig. Not so long I think. Man kan lätt bli tråkig om man är för nyttig och för fixerad vid träning. Men det finns nog ingen risk för det i det här fallet.

Vad ska jag göra? vad ska jag göra? vad ska jag göra? Kan inte tänka. blir så förvirrad.

Fina ord ur en text

"You seem so afraid
Afraid you'll regret, regret getting closer and contected to me
And I feel like that too but I'm scared
Scared you'll leve while you still feel you can"

30 december

Jag kom precis hem från våra släktingar som bor en bit utanför stan. Jag och min syster har sovit över där, det är en slags tradition vi har att någon gång dagarna mellan jul och nyår sover vi över där och går på bio. Vi har sett bland annat Tzatsiki (stavning?), Harry Potter-filmerna och Narnia (förra året). Denna gång blev det "The holiday" med Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet och Jack Black i rollerna. En riktigt "vintermys"-film var det. It was absolutely splendid!

Vi gick från Slussen genom gamla stan till biografen på Drottninggatan, det var trevligt. Och så stannade vi och fikade på vägen. När vi kom hem var min kusin där, fast han hade glömt sin kostym i garaget så han sprang ner och hämtade den. Sen lagade vi mat och åt, vi hade jättekul vid matbordet. Min kusin, han kan verkligen det där med dialekter! Bäst var norskan ;)

Sen blev det "Little Britain" det var faktiskt lite roligt. Vi kollade också på den där Roxette-dokumentären, det var intressant men jag somnade nästan i soffan av trötthet. Klockan var tio hallå! Men jag gick och la mig och somnade direkt. Sov som en stock till nio nästa morgon, då min farbror väckte mig med sin himla kamerablixt - han tog kort på oss när vi sov!!
Jaja nu vet man i alla fall att man är en äkta Sleeping Beauty...

Jag saknar min "hemlige beundrare", A.K. Where are you?

Dagens låt: Jeff Buckley - Hallelujah

Eftermiddag

Nyss ringde nån och frågade efter min pappa. Han sa jag söker "S..." som bara pappas släktingar kallar honom. Och äldreboendet där farmor bor. "Nej" tänkte jag. "Det är nu det händer, nu har farmor dött" Jag sa till pappa "jag tror det är dom från äldreboendet som ringer" och började spela upp scenen för mig själv i huvudet när jag får höra beskedet , och hur mycket jag skulle gråta. Så jag tjuvlyssnar, för jag vill veta om mina farhågor stämmer. Då hör jag nån j*vel som försöker sälja ett Canaldigital paket till min pappa! Fy vad arg jag blev, men samtidigt lättad. Puh, inte den här gången. Jag är nämligen jätterädd för att dom ska ringa och säga.. ja, att hon gått runt hörnet.

Och förut råkade jag välta omkull mitt thé så att det for ut på databordet och golvet! Nu sitter jag här ändå och dricker isté (lovely!) och äter mackor, men jag har lite bråttom men vill ändå blogga så jag får slå två flugor i en smäll!

Anyway, till lite roligare saker - Jag såg han i dag! Här, där jag bor.. eller ja i centrumet en busshållplats bort. Jag kände igen hans frilla ;) Men han hade sällskap så jag gick ju inte fram till honom.. inte för att jag skulle göra det om han var ensam heller, men man kan ju alltid drömma!

Jag har också gått på det där info-mötet på gymmet, och nu är jag medlem! Det känns så himla bra, och mitt första träning är den 3:e januari - då ska jag gå runt med en "medlemstränare" som ska visa hur alla grejer funkar, och typ prova på att träna. Yeey! :)


Snälla Teddy Geiger, kom till Sverige!

Nu måste jag sluta skriva, ska gå till bussen snart. Jag och F ska se "Den svarta Dahlian" på bio.
Ciao ciao!

28 december

vaknaätaminifrukostkollamailenbloggaduschagöraiordningmig
ätalunchpåcafégåpåinfomötepågymmetkanskegåpåbiomedFplanerafilmkväll
tahandomminafötter

Så ser min dag ut. Nu sitter jag och dricker "jordbubbar med grädde"-thé och andas lite. Sen börjar dagen.

I går såg jag och M "High School Musical" på tv. Lite för sockersöt men helt okej. Vi hade laddad med chips,cola och godis. Jag får passa på och äta nu för efter klockan 12 på nyårsafton får jag inte äta mer godis eller chips eller dricka cola - på ett helt år! 2007 ska bli ett hälsosamt år ;)
Citat från avsnittet "The heartbreak" (säsong 1)
Seth: "Come on. I'm sweeping you of your feet."
Summer: "Well, the sad part is... you kind of are."

26 december

Hej!
Nu är jag tillbaka igen efter några dagars paus från datorn. Istället har jag spenderat min tid med att umgås med familjen och släkten. På julafton var vi ute hos mormor och morfar. Favoritkusinerna var där och det blev en toppenkväll! Jag och kusin S fick vara jultomtar i år och det var kul att se hur glad kusin M blev, hon är ju typ den enda som tror på tomten i släkten, vi andra har växt i från det. Åh jag saknar den tiden då man trodde på jultomten! Det blev mycket julmat och många klappar. Även om julklappar inte är det viktigaste längre så är det lite kul. Jag fick en ny mp3, en Creative Zen Nano (512 mb)rosa. Är jätteglad för den eftersom min gamla typ gått sönder. I övrigt fick jag örhängen, hemstickade sockor, presentkort, pengar, "Kaxiga tjejers guide till att få vad de vill ha" och lite till. Det blev dock ingen dans runt granen i år, det glömde vi bort.
juldagen var mormor och morfar här på jullunch och i dag, annandag jul har jag fyndat på mellandagsrean i Sickla och hälsat på farmor med julklappar och fika.

Jag köpte tre tröjor och ett par örhängen, allt för 300 kr på Gina Tricot. Men det var lite stressande eftersom allt var utplockat, fanns nästan aldrig min storlek i dom plagg jag ville ha. Det är därför jag inte gillar reor, brukar aldrig kunna köpa nåt då. Men i dag blev det några riktiga kap!

Tittade på "Berättelsen om Narnia - häxan och lejonet" i går med min syster men det är svårt att koncentrera sig på själva berättelsen när Peter (William Moseley) är så charmigt snygg! Eller, jag kan inte bestämma mig om han är snygg, söt eller gullig. Anyway he's good-looking! ;) När vi kollade på filmen sa min syster "du får inte sitta här om du ska hålla på och kommentera hela tiden!" haha.

Nu ska jag äta lite glass och melon - det är ju jullov!
Au revoir
/Johanna

23 december

I dag var jag på Lindex och köpte lite kläder till i morgon (julafton!) och nyårsafton, det blir guld och rött i år. Såg Mikael Persbrandt inne på Lindex också...
Åh jag längtar så till imorgon! Ska hänga upp min julstrumpa snart, som vanligt dan före dopparedan. Och lite snö har vi fått! Det är ju underbart! Men det krävs liiite mer snö för att kunna ha snöbollskrig och göra snöänglar..


OC är för bra alltså! Är typ inne på disc 5 av 7, det är ganska många avsnitt... önskar mig säsong 2 på dvd i julklapp.

Citat från "The Debut" (avsnitt 4 säsong 1)
Seth: "Dude, you're a Cohen now. Welcome to a world of insecurity and paralyzing self-doubt"

Svensk Pop: Lyckopiller

Hoppas att ni har en bra dag imorgon.
Goood Juuul

22 december

I dag är det dan före dan före dopparedan som man säger.
22 december och min gamla barndomsvän och granne I fyller 17 år. Yeey! Jag ska nog ge henne ett grattiskort i alla fall.

Det är konstigt det här med att jag jämt säger att jag ska göra saker men så blir det aldrig av. Nu är turen till Gamla Stans julmarknad uppskjuten till imorgon och vi ska julpyssla i dag, men alla verkar vara upptagna (det är bara jag hemma for the moment) och jag har fortfarande inte städat klart och har alla julklappar kvar att slå in. I dag måste jag fixa M:s juklapp, städa mitt rum, åka (eller gå - mer motion!) till centrum, träna, städa lite mer, slå in juklappar och sen får jag göra vad jag vill tills jag ska träffa M lagom till Grinchen på kanal 5 (kl 21.00). Oj just det, jag måste fixa lite juligt på mitt rum också med lite smått och gott - och hur ska jag hinna med att julpyssla? Det kan jag ju inte strunta i! Jag vill baka pepparkakor och göra smällkarameller och julgodis och dekorera apelsiner med nejlikor i... vi brukar alltid vara ute i så god tid, jag fattar inte....puh det kommer att bli en stressig dag verkar det som.

Första dagen på jullovet i dag! :)

Ha det gött.
/j


My Chemical Romance

Remember when you broke your foot
from jumping out the second floor
- I'm not okay

För många bollar i luften, jag är inte bra på att jonglera.

Julstädningen går det väl sådär med, det är inte särskilt skoj. Alla andra är väl ute och firar att det är jullov, men inte jag nej. Och inte är jag färdig med julklapparna heller. Det är mest bråttom med den till M som ska vara klar imorgon då vi ska träffas o snacka och byta julklappar.. och den har jag inte ens börjat med!

Jag är en latmask jag det är jag. En glad sådan, med snyggt hår.
Happy golden days

Lista nr 1

1. Var hittade du den här listan? Fannys blogg
2. Var är dina föräldrar födda? I närheten av Stockholm
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Någon säkerhetsuppdatering för RealPlayer
4. Vilken är din favoritrestaurang? Hmm, det finns många favoriter. Kanske Hard Rock Café
5. När badade du i en pool senast? I somras
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Nej :s
7. Hur många barn vill du ha? 2 eller 3
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Heavy metal...
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? nej
10. Vad har du för TV-kanaler? SVT, tv4,kanal 5, tv3, MTV o lite fler
11. Har du åkt moped någon gång? nej
12. Har du busringt någon gång? Jaa! hihi
13. Har du fått felparkeringsböter? Nopp
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Kanske..
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Typ Teneriffa
16. Har du en egen trädgård? ja, en liten gräsmatta har vi, o ett liiitet trädgårdsland.
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? typ Kalle Anka
18. Kan du alla orden i nationalsången? Nej, bara första versen...
19. Badkar eller duschkabin? Badkar
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? She's the man!
21. Favoritpizza? Ristorante Mozarellapizza
22. Chips eller popcorn? Tar gärna lite av varje
23. Vilken färg på läppstift använder du? Använder inte läppstift
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Neej!
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? No
26. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin!
27. Vem är den senaste som du åt med, vad åt ni? Far och syster, vi åt tricolore-makaroner med köttbullar och pastasås
28. Favoritchoklad? Marabou mörkchoklad, eller något med nötter i
29. När röstade du senast? Vet inte
30. När åt du en hemodlad tomat sist? I somras - gula tomater är konstiga!
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Nej inte vad jag kan minnas.. men en "guld" medalj :)
32. Är du bra på matlagning? Ja, rätt så
33. Klarar du att tanka själv? Vet inte, har aldrig försökt
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nej men det har varit nära att jag gjort det
35. Pepsi eller Coca Cola? Coca-Cola
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Jag jobbar inte
37. Vad var det senaste du handlade? En skoltröja
38. Har du kräkts offentligt? Ja, i skolan på lågstadiet i samband med migrän.. usch
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Hitta kärleken <3
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Ja
41. Har du ringt något betalnummer? Vad menas med betalnummer?
42. Kan man vara vän med sitt ex? Ja jag tror det
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Morfar
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Lite
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? "Du har kommit till mobilsvar för 07..." elr nåt sånt
46. Vad har du i din väska? Almanacka, huvudvärkstabletter, Mp3 m.m
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Läser en bra bok
48. Vad är du tacksam för idag? Att jag har en sån go "personlig tränare"!

20 december

I dag var en ganska dålig dag, men jag tänker inte älta det.
Hey, If they don't want me around it's their lost!

Jag är färdig med alla läxor och det är julavslutning i morgon!
Sen på eftermiddagen ska jag kolla julmarknaden i Gamla Stan med mor och syster min. Och köpa brända mandlar förhoppningsvis. Gott.

Dagens Plus: Workout hos min "personliga tränare". Snacka om att jag kommer ha träningsvärk i morgon!
Dagens Minus: Vill inte älta, men typ hela skoldagen.
Dagens roliga: Skickade ett "God Jul"-mail till en i skolan jag pratat en del med men inte så mycket den senaste tiden(en kille). Ville ju liksom säga god jul till honom...hoppas att han läser! :)

Om en stund ska jag julstäda, men först ska jag sitta här och njuuuta av att inte ha något speciellt att göra.

Adios Amigos


Ingenting

"That is just so you
coming back when I've finally moved on"
Kelly Clarkson - Gone


19 december

I dag har jag varit på Östermalm, en del av stan jag typ aldrig är i. Köpte ljusstaken formad som en lotusblomma på Lagerhaus och var inne på Lush. Det är en helt underbar butik, så nån gång när jag har en femtiolapp över ska jag köpa nån fin tvål där.
Sen bar det vidare till
Antikt Gammalt och Nytt och på vägen gick jag förbi Urban Outfitters som jag hört talas om och kunde inte låta bli att gå in där. Ingången var rätt cool, typ som en biograf à la America.
Det var en fin butik, med roliga grejer. Populärt var det också, kön var flera mil lång. Många saker kunde man hitta där, till exempel
"Bad boyfriend Vodoo Doll" haha.
Det finns kläder där också och jättefina halsband. Fastnade för en tröja med trycket "Little miss Funny" och kollade på prislappen (får man göra det på Östermalm, kolla på prislappar? Alla är väl typ rika där o struntar i vad det kostar). 410 kr - heejdåå fina tröjan. Nåja, kanske nästa månad.

Dessutom såg jag TVÅ snygga killar. Fast den ena hade flickvän. Tror jag.

"Stackars henne" "Åh det är så synd om henne". Hrm, ursäkta - nej. Det är det inte.

Nu ska jag skriva klart min uppsats: "Det omöjliga dygnet - om stressen i samhället", fast jag har typ tappat bort pappret med instruktioner.

Elton John - Your song

Tjingeling!


18 december

Jag har vunnit på skraplott! 5 kronor rikare jess aj ääm.

Det är så svinkallt ute så det är inte sant.. mina fina mössa värmer inte, tyvärr. Brr. När jag kom hem från närliggande centrum var jag så frusen så frusen och ville ha någon som kunde värma mig. Men det fick duga med varm choklad och OC dvd:n, yesbox!

Såg han i dag, han är fortfarande snygg.

Nu har jag lite läxor att ta itu med, de sista den här terminen.
Må så gott

Jul jul strålande jul

En söndag med julstämning.
Just nu spelas det julsånger här i vårt hus.
Nyss spelades Mössens julnatt - my favourite.
Har faktiskt köpt lite julklappar i dag men kom inte så långt som in till stan. Jag känner verkligen för att sprida lite julglädje så därför köpte jag julkort o frimärken också. Plus att jag ville göra mor min lite glad så jag köpte en Julblomma till henne! Far och syster är och köper julgran som vi antagligen ska klä senare, och på torsdag eftermiddag ska vi julpyssla. Apelsiner med nejlikor, tomtar, smällkarameller! Jag tycker om smällkarameller, särskilt om det är med godis i, och ett sånt där fint ängel-bokmärke. Var kan man köpa bokmärken nuförtiden? Dom finns ju ingenstans! I love bokmärken, särskilt med änglar.

Julgranen är här! O jul jul strålande jul

Nu ska jag skriva julkort, kolla OC-dvd (är inne på tredje skivan nu btw) och läsa VR.
Det är ju faktiskt bara en vecka kvar till självaste julafton.

Ciao


17 december

I dag är det tredje advent, och alltså en vecka kvar till julafton och the reunion of the greatest cousins in the world! yeaah ;)

Gårdagen var jätteskoj. Såklart blev det lite jobbigt när jag skulle göra i ordning mig, eftersom jag är en sån tidsoptimist och alltid lyckas vänta till sista stund med att duscha o sminka mig och sånt. Så det blev lite stressigt, plus att jag hade en liten nagellacksincident som inte var så rolig. Men i väg kom jag till slut (efter att ha missat den första bussen) men sen när jag skulle byta buss fick jag sitta där i det rätt så kalla mörkret en halvtimme! Snacka om att jag var frusen sen. Det blev inte bättre när jag gick av bussen. Kolsvart. Öde. Tyst. Inga övergångsställen. Inga lampor. Såg ingenting. Ingen ficklampa(ofta att man går runt med en sån, men jag kanske borde börja med det). Ringde efter E och sa att dom fick komma och hämta mig när jag insett att jag är skitskraj för mörker. Snart hörde man lite tjo och tjim en bit bort och så kom tre mörka figurer vandrande där. Puh!

Vi var 8 tjejer och 5 katter.
Vi snackade, skrattade, åt tacos, tårta, snackade lite mer, öppnade presenter, kollade på She's the man (bra val V!) och suckade åt alla snygga killar där. Sen blev alla supertrötta så vi satt och snackade ett bra tag, sen åt vi chokladfondu!
Smält choklad+frukt=gott!
Det var en jätterolig kväll och dessutom hade jag med mig kameran, så jag har lite bilder.
När jag kom hem (halv ett) somnade jag innan jag hann ta bort sminket eller byta till pyjamas.

Teddy Geiger - Gentlemen

Horoskop

Här är mitt horoskop i senaste VR

"Skytten
23/11 - 21/12
Du har ett enormt beroende av aktivitet, och nya miljöer. Du vill träffa folk, festa, sporta och pröva något nytt. Kärlekslivet känns lite ljummet och familjen hinner du knappt med, men roligt har du! Även själva julen blir festlig och fartfylld"

Hmm.. julen blir jättekul tror jag! Hela släkten samlad (nästan) och alla underbart roliga kusiner. Yeey!


Corinne Bailey Rae - Put your records on


15 december

Ångest, nervositet, stress, rädsla, illamående. Och Kriminologiredovisningen gick åt skogen, vi fick jättedåliga kommentarer av läraren men ändå VG, hur hänger det ihop? Allt blev fel.

I alla fall, efter kriminologiredovisningen ville jag bara åka hem och lägga mig i min säng under täcket och sova bort alla känslor. Det kändes som att hela mitt maginnehåll hade blivit utrivet (ursäkta alla ni känsligare läsare). Så jag åkte hem, och på bussen när jag är nästan nästan hemma - det tar en timme med buss o tunnelbana till och från skolan - ringer skolsköterskan och frågar om jag är på väg till ryggundersökningen. Fan! "Just det, var den i dag?"
Hon lät ju lite irriterad, hon som ringt hem till mina föräldrar i veckan för att påminna oss. Allt går fel i dag! Men jag behövde inte åka tillbaka och det var ju bra. När jag kom hem, ungefär halv tolv, åt jag lunch och sen dess har jag bara kollat på OC-dvd. 5 avsnitt i rad ;)

Citat från "The Model Home" (2:a avsnittet, säsong 1)
Ryan: - I don't really listen to music
Seth: - Dude, that's kinda' weird
Ryan (till Marissa): - What do you like?
Marissa: - Right now... punk
Seth: - I'm sorry, Avril Lavigne isn't kind of punk
Marissa: - Oh yeah? Well, what about The Cramps? Stiff little fingers? The Clash? Sex Pistols?
Seth: - I listen to the same music as Marissa Cooper?! I think I have to kill myself

Äntligen fredag.

Fjärilarna har vingar

 den här vill jag ha... ska nog ta en titt på den på söndag då jag ska handla julklappar, o då ska jag handla julklappar också! Inte komma hem tomhänt.

Jag är nervös och orolig, men varför?

Yeesss jag är klar med Samhällsläxan! Äntligen.
Och jag kunde läsa mitt (gruppens) föredrag till redovisningen imorgon 8.30 utan att låta för osäker.

I går när jag kom till skolan var det en kille som gick före mig och sen höll han upp dörren för mig, en gentleman kanske? ;) okej han öppnade inte dörren och klev åt sidan så och sa "varsågod min sköna" , det var mer att hålla kvar dörren när nån annan öppnat den men det var trevligt iaf. Det är såna där små saker i vardagen man lär sig att uppskatta.

Nu är det Criminal Minds på kanal 5, är jätteskraj för denna veckans tv-reklam och då bara måste jag se det!

Lady Sovereign - Love me or Hate me

Puss o kram ses på stan

14 december


Äntligen fungerar blogg.se som det ska.. har blivit smått irrterad över att det går så segt, men men nu funkar det!

Var det nån som såg OC i går? Herregud vad jag grät! Det var så himla sorgligt. Jag vet att det bara är en tv-serie och personerna där inte ens finns på riktigt, och jag vet att serien kommer att fortsätta. Men i går när jag såg den där sista scenen, då kändes det som att med Marissa dog också OC, och jag har följt den serien typ sen tredje avsnittet i första säsongen som sändes för kanske två-tre år sedan (här i Sverige). Jag och mina gamla kompisar var galna i OC (okej jag och en kompis och sen övergav hon den bästa av dom bästa serierna för Gilmore Girls men iaf). Oavsett vad folk säger är OC den bästa serien!


I dag har jag irrat runt i Gamla Stan för att hitta en speciell butik, och det blåste så himla mycket! Mitt hår blåste åt alla håll medan jag haltade runt och försökte hitta rätt gata, frågade om vägbeskrivning säkert tre gånger. Jag måste verkligen bli bättre på att hitta i Stockholm! Till slut hittade jag butiken och nu har jag köpt en present till V till lördagen. Är riktigt nöjd.

Luciatåget i går var jättefint, å jag ryser när de sjunger så bra! Det var bara esteter typ... bästa var såklart "Sankta Lucia".

Jag såg han i dag, han satt på en bänk med sina kompisar. Han är snygg. Snygg snygg snygg snygg.
Jag vet fortfarande inte säkert vem den hemliga beundraren är... men jag vill veta! Fast då skulle det ju inte vara hemligt längre och då är det inte lika spännande. Vi går på samma skola tydligen, men på min skola går det 1120 elev för att vara (nästan) exakt så ja det är en del.

Åh jag såg säsongsavslutningen av OC igen nyss och började nästan gråta igen!
Nej Nu måste jag göra den där läxan i samhällskunskap, som fortfarande inte är klar...

Det är exakt en vecka kvar till jullovet nu!
Ha de bäst alla små vänner
/J

11 december

I need a break it's all the same
Under the sweet December rain
Just a crack of yellow light
to shine on my head
You'll find
That I fought
For the right
To laugh with my eyes 'til tears would fall
And the salt would hit my lips
Some love to help me survive


Teddy Geiger - Look where we are now

Jag har ont i huvudet i dag. aj aj aj.

Jag har en hemlig beundrare! Spännande... ;)
Undrar vem det är?

Först samhällsläxa, sedan Cityakuten 21.00
Jag är en tv-nörd ja det är jag.

10 december

Andra advent är det i dag. Och min systers namnsdag.
Jag vaknade halv tio, jättepigg men med huvudvärk, bestämde mig för att titta på "10 orsaker att hata dig" som jag sagt att jag ska se på men inte gjort än. Men iaf nu gjorde jag det och den var såå bra! Tänkte säga världens bästa film men det säger jag ju om nästan alla filmer, haha. En bra start på söndagen.

Sen gick jag till en affär som har allt och lite till (nästan) med mamma och köpte tre svarta tavlor till mina vykort. Det är tänkt så att tavlorna ska sitta på rad ovanför sängen. Här har ni resultatet av inramningen, snyggt va? ;) Jag är nöjd. Nu är det svart och vitt som gäller!

Mina tavlor

I dag fyller två av killarna från gamla klassen år, och en i morgon. Eller är det två i morgon och en i dag? Jag har aldrig lyckats hålla reda på det där och vi gick ändå i samma klass i nio år... hmm.
Grattis allihopa!

Har en del läxor att göra... oj.
Meen det är bara 2 veckor kvar nu, sen har man ett tre veckors långt  jullov!

Hej så länge
/Er bloggare (bloggerska) Johanna

röda solrosor

finns det såna? Vore rätt fint. Det var iaf en klasskompis som skrev en novell där orden "en röd solros" fanns med i titeln.
Har uppnått siffran 70 unika besökare by now. Trevligt trevligt.
Nej nu ska jag sova, fast jag inte är ett dugg trött.

Jag är typ beroende av blogg.se.. help me!

Good night

In the middle of the night

För en gångs skull har jag typ bara suttit två timmar vid datorn sammanlagt! och inte varit helt beroende av blogg.se.
haha.

Min gamla vän F kom hit på besök som sagt och vi snackade lite, "gjorde pizza" (dvs värma ugnen och lägga in pizzorna på en plåt 15 minuter) och kollade lite på Djungel George på tv4 till maten. Den filmen är såå mycket bättre dubbad till svenska. Det ska va "akta trädet däääär!" inte "watch out for that tree!" Vi diskuterade även skräckfilmer.
Sen spelade vi Buzz Quiz Music och syster kom och gjorde oss sällskap. Sen blev det lite Singstar och till sist the movie "In to the blue" med snygge Paul Walker och "perfekta" Jessica Alba i rollerna.. Alla tre hade redan sett den men det gjorde inget för den var lika spännande ändå. F gick hem för en halvtimma sedan, med sina slitna converse som en gång varit mörkblå.

Målade mina naglar som blev supersnygga.

Ha det så bra tills nästa gång (jag får tråkigt, vilket borde bli om en kvart eller så)
Puss och Kram

9 december

Idol blev inställt! Nää jag som ville se Danny och Markus och allihopa. Men icke sa Nicke så blev det inte!
Och den fina lotusblomman som är en ljusstake var slut i svart och boken jag skulle köpa till mamma fanns inte. Dåligt.
Men jag köpte ett jättefint nagellack och lite coola vykort (som jag ska rama in) för presentkortet jag fick på posten i går. Yaay!

Dagens låt: They're building walls around us - Moneybrother

Snart kommer min kära gamla vän from back in the old days hit och vi ska ha en helkväll med tv-spel och daimglass.

Då jag var liten och tuff. Minns och längtar, jag vill ha det så igen.

Trevlig löördagskväll!
ciao ciao

Johannas positiva lista

Eftersom marjott, min kära vän (också en bloggare) har skrivit en lista över negativa saker med vintern ska jag nu göra en lista över positiva saker med vintern för att visa att vintern är bra ibland.

Positiva saker med vintern:
- Man kan ha sockor på sig utan att svettas
(jag själv har ett par gröna stickade av min kära mormor)
- Man kan tända ljus och mysa med varm choklad/thé
(vem gör det på sommaren?)
- Många fyller år
(=kalas och grattiskramar)
- Snö!
(Är det inte underbart? snöbollskrig och snöänglar snö snö snö!)
- Man kan spendera mycket tid inomhus och pyssla
(ganska skönt eftersom man vistas typ 50% av året utomhus på våren och sommaren och då har man inte tid att pyssla dessutom)
- Jul o Nyårsafton
(Mycket trevligt! oftast)

Någon som känner sig övertygad om att vintern är ganska bra ändå? Eller inspirerad och faktiskt har en något postivare syn på vintern by now?

Nu ska jag ta igen alla veckans förlorade timmar sömn.
God natt sov gött.

Glömde bort...

.... att nämna att i dag firar jag att min blogg haft 65 unika besökare. Jag som bara bloggat i 25 dagar!
65/25=2,6 alltså ungefär 2 nya personer varje dag som hittat vägen till min blogg. Lite kul är det.. =)


8 december

Fredag  fredag fredag. Äntligen!

På torsdag äts det ärtsoppa
på lördag är det fest
men fredag är ändå den dagen
som känns bäst


Dagens låt: Fergielicious - Fergie

Fett lätt att man är med i Humorgruppen för vi äter goodis hela tiden typ . Det gjorde vi i dag när det var Open Space med massa kuligt. Haha pizzatävlingen ägde ju, eller nej, han som vann ägde ju! Tror att jag skulle platsa där för jag äter så himla fort.

Idag mådde jag jättedåligt usch och jag vill inte ha ont i foten mer! Oh sheer agony. (okej lite att ta i då men ungefär). Jag måste träffa farbror doktor snart.

Åt lunch på Bamses delade en capprichosa (okej felstavat?) med M för hon hade typ druckit 3 koppar glögg innan och en del pepparkakor så hon var rätt mätt. De övriga snackade gitarrprat jag fattade nada men det gjorde ingenting.

I kväll är det ingen Idol 2006 för det är sluut. Istället blir det nog "10 orsaker att hata dig" för jag såg den inte i går. Och Tom och Jerry godis. Och inspelat Life As We Know It. Konstig serie med Kelly Osbourne i en av huvudrollerna men rätt kul att följa ändå.

I morgon: Idol 2006 @ Nacka Forum. Be there ;)

Vem släckte ljuset?

Siter uppe och väntar på mamsen och papsen dom har varit på julfest i typ Uppsala.. vet inte varför jag sitter uppe och väntar det är typ jättetråkigt. Kanske man ska vara lite snäll och gå och umgås med syster min? Hon vågar inte sova förrän dom kommit hem.. stackars liten. Men det är lite läskigt.

Jag behöver sooooova är superdupertrött och börjar 8.30 i morgon... no! Jag vill att det ska bli fredag fredag fredag. Då ska jag efter skolan åka till H&M (egentligen står det för Her Majesty om man ska tro Madonna) och byta en tröja som jag köpte ysterday men det var för liiiiten.

Bara så att ni vet så skriver jag här och nu bara för att K ska ha något att läsa, det sa hon att hon ville ha. Varsågod!

Nu ska jag titta på "10 orsaker att hata dig" Jättekul film och jag blir kär i Heath Ledger! Mycket bättre roll där än i Brokeback Mountain...
Eller så ska jag sova.

Godnatt

5 december

   Adventsstjärna i fönstret

Lyssnar på: Beat of my heart - Hilary Duff

Jag hängde upp en adventsstjärna i mitt fönster i går - mysigt och juligt.

För övrigt är jag väldigt väldigt trött och lite besviken.
Alla bara klagar på att våran klass är så dålig (alla=vi i klassen) och nu är det tydligen ganska många som funderar på att byta.. hallå! efter 3 månader? Men jag förstår dom som vill byta, våran klass är inte den bästa, fast jag försöker intala mig  själv det. Vi har typ ingen sammanhållning. Usch jag börjar bli skoltrött också och det är inte bra nu när jag ligger så bra till (med tanke på mina omdömen)! Engelskläraren sa till mig i går att jag är nära ett MVG  och jag som inte ens hade det i grundskolan! Jag är stolt över mig själv.

I morse såg jag honom. Jag gick förbi honom, nära. Typ en-centimeters-avstånd-nära. Typ nu-krockar-vi-nära (vi krockade inte alltså men det hade ju varit lite spännande) Det skulle vara coolt om jag vågade prat med honom ;) Eller nåt.

Fick mail från my american penpal för några dagar sen , hon verkar vara en rolig människa. Henne mail är alltid så färgglada med smileys! Blev glad i dag när jag svarade på mailet och övade lite engelska.
Oj just det engelskan! Go Ask Alice ska ju vara utläst till fredag...ooops.

4 december

Måndag måndag måndag
Spenderade någon timme på stan och hittade ett halsband jag spanat in i några veckor men aldrig köpt det. Nu fanns det bara ett kvar som jag köpte. Det är ett litet lås med en liten hjärtformad nyckel i "guld". Snyggt.

Lyssnar på "Do you even care" med Teddy Geiger - igen. Kan inte få nog av den låten! Hans skiva har lyst upp en del mörka dagar.

Såg en kommentar by the way om att jag stavat "Grey's Anatomy" som "Grace Anatomy" ber om ursäkt för det, alla ni som tog illa upp. Om det nu var några som gjorde det... ;)

Hallelujah - Teddy Geiger
"Well, Hallelujah, when you look at me
Hallelujah, you're the halo over me
You're all that I need"

Någon dag.

Klockan är halv tio

Go kväll!
Har kollat på film och ätit tårta från gårdagen. Mumsimums. Filmen hette American Dreamz. Som de flesta filmer hade den en början som trappades upp till en höjdpunkt, en vändning och som skapade ett slut till filmen. Denna film hade en ganska oväntad vändning vilket gjorde den bra. Åt en mandarin också, istället för chips.. bravo!

Inventerade min garderob också: provade kläder, dansade runt och kände mig snyggare än snyggast. Det kändes som att jag kunde klarat av allt just då! Till och med prata med ------------- ? frågade L, "ja helt klart!" svarade jag. Jag är så cool haha ;) Och L med!

Detta är mitt absoluta favoritplagg i garderoben just nu. Ganska olikt mig i vanliga fall men jag chansade och köpte det och det visade sig vara ett riktigt fynd!

Mitt favoritplagg
Rutig skjorta med knyt på ryggen, H&M ca 150 kr


Skytten (23/11-21/12)
Kärlek & sex: Den första halvan av perioden är fantastisk för kärleksaffärer. Dina känslor kan rent av få dig att tappa andan och du har fet framgång.
Vänner & nöjen: Du planerar stort för årets sista möjligheter till party. Både lucia och jul passar att bli storslagna.
Kärriär & pengar: Du vet hur du skall få andra att dansa efter din pipa. Vore det inte för att du är så himla schyst skulle det nästan vara diktatoriskt...
Chans & risk: Det mesta går bara brutalt bra för dig. Ditt självförtoende är stort så det som går mindre bra lider du inte av. Du märker det inte.

- Mitt horoskop i aktuella Solo (nr 12, december)
gäller perioden 26/11 - 25/12

Jag tror inte så där jättemycket på horoskop, de sägs vara ganska falska/påhittade, men förvånadsvärt nog verkar vissa saker ibland stämma med verkligheten. Som att "dina känslor kan rent av få dig tappa andan"  - jo det har hänt.. scary. Och det beror på vad man menar med framgång men ibland har jag haft lite oväntad tur i kärlek under dessa dagar, även om det inte kan räknas som "fet" framgång!

Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen - back to school!

Dagens låt: Letters to Cleo - I want you to want me (jag kan hela refrängen!)

3 december

Jag har tråkigt.. tråkigt tråkigt tråkigt tråkigt tråkigt
Tänkte inventera min garderob men det kändes så tråkigt att hitta på saker att göra själv, vill hellre umgås. Men alla verkar ha planer, eller inte särskilt viktiga planer kanske men sådana vardaliga saker som gör att man kan inte kan träffas. Tråkigt

Nån som vill pyssla? Eller gå på bio? Little miss Sunshine verkar vara en sån där halvknasig film som passar bra en tråk-söndag (hur många söndagar är roliga egentligen?)

Nej det kanske blir jag och mina kläder ändå! Men jag får väl spela lite åttiotals-disco, paris hilton (som är så oseriöst att det blir bra) och mando diao så löser det sig!

Det gör det alltid.

Coldplay

Lyssnade igenom hela "X&Y" med Coldplay. Dom är så bra ibland.

Swallowed in the sea
You cut me down a tree
and brought it back to me
and that's what made me see
where I was going wrong
you put me on a shelf
and kept me for yourself
I can only blame myself
you can only blame me

and I could write a song
a hundred miles long
well, that's where I belong
and you belong to me

and I could write it down
or spread it all around
get lost and then get found
or swallowed in the sea

you put me on a line
and hung me out to dry
and darling that's when I
decided to go to see you

you cut me down to size
and opened up my eyes
made me realize
what I could not see

and I could write a book
the one they'll say that shooked
the world, and then it took
it took it back from me

and I could write it down
or spread it all around
get lost and then get found
and you'll come back to me
not swallowed in the sea

Ooh....

And I could write a song
a hundred miles long
well, that's where I belong
and you belong with me

the streets you're walking on
a thousand houses long
well, that's where I belong
and you belong with me

oh what good it is to live
with nothing left to give
forget but not forgive
not loving all you see

oh the streets you're walking on
a thousand houses long
well, that's where I belong
and you belong with me
not swallowed in the sea

You belong with me
not swallowed in the sea
Yeah, you belong with me
not swallowed in the sea

saturday night

Jag tror att jag ska sluta äta godis - mår bara pyton av det.. men å det är ju så gott ibland!

Duke: "I have a problem talking with girls"
Sebastian(Viola) "Why? Your hot!"
Duke: "What?!"
Sebastian(Viola) "I mean your a (awsome? cool?) guy.. man.. guy-man"

Hahaha alltså jag måste köpa She's the man på dvd.

2 december


A one a to a one to tree for!
I dag kom hela tjocka släkten hit och firade min födelsedag..
Fick massor med fina presenter men det var inte så en sån big deal, det viktigaste var att jag fick umgås med mina nära och kära. Åå jag älskar min familj!

I går var det lite blandade känslor, hade liksom förberett mig jättemycket "åå det är min födelsedag!" och var jättenyfiken på hur dagen skulle bli, men det var ju inte såå speciellt hihi.. men det är roligare att vara 16 än 15! hur jag nu kommit fram till det

Jag ställer för stora krav på min omgivning. Förlåt!
Tack allesammans för alla grattis jag fick i går =D


She's the man

"När Violas bror drar till London passar hon på att hänga på hans internatskola(för att få spela fotboll efter att tjejlaget lagts ner). Utklädd till sin bror blir Viola kär i en av fotbollsspelarna i skollaget men inser att det är betydligt fler än hon (han) som har kärleksproblem...
Duke vill ha Olivia som gillar Sebastian som egentligen är Viola. Violas brorsa träffar Monique så hon hatar Olivia som hänger med Duke för att göra Sebastian svartsjuk. Sebastian är ju egentligen Viola som är kär i Duke som tror att hon är en snubbe... hängde ni med?"
 Världens bästa film!

Sista scenen påminner precis om det där jag drömde om för ett halvår sen, "pannkakor och fotbollsmål"

....

Teddy Geiger - Do you even care

Underbart


Happy birthday to me

Vad är det för dag i dag, det är en vanlig dag. Nej det är ingen vanlig dag för det är Johannas födelsedag hurra hurra hurraaaaa!!

Nu ska jag äta tacos tacos tacos

Adios amigos!